FőoldalÜzletTömeges elbocsátások a Toshibánál
2024. május 21., kedd ::

Tömeges elbocsátások a Toshibánál

Akár 4 ezer munkahely is megszűnhet Japánban.

A Reuters híradása szerint a 100 éves múltra visszatekintő Toshiba a múlt héten jelentette be, hogy felgyorsítja a szervezeti átalakulását. Ez akár 4 ezer munkahely megszüntetését is jelentheti. Ez a cég Japán béli dolgozóinak 6%-át jelenti. Az elbocsátások mellett azt is bejelentették, hogy a tokiói központból a cég Kawasakiba helyezi át az irodai tevékenységeket.

Az átalakítások mögött az a vállalati célkitűzés áll, hogy három éven belül 10 százalékos üzemi nyereséghányadot érjenek el.

Mint emlékezetes, az elektronikai vállalatot tavaly decemberben vezették ki a tőzsdéről, miután a Japan Industrial Partners magántőkealap 14 milliárd dollárért felvásárolta. Ezzel mintegy egy évtizednyi botrány és felfordulás zárult le a Toshibánál. A konzorcium arra irányuló erőfeszítéseit, hogy fordulatot érjen el a Toshibánál, a japán magántőke próbájának tekintik, amelyet korábban "hagetakának" azaz keselyűnek tekintettek kapzsi hírneve miatt.

Itt kell még megemlíteni, hogy az elmúlt időszakban több japán vállalat is létszámcsökkentést jelentett be. A fénymásológépeket gyártó Konica Minolta, a Shiseido kozmetikai cég és az Omron elektronikai vállalat is tömeges elbocsátásokba kezdett.

Forrás: www.reuters.com
Kép: asia.toshiba.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény