FőoldalÜzlet

Üzlet

A magyar ipari termelés volumene májusban 5,2%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól

A visszaesés elszenvedői között van az elektronikai ipar is

A 4iG megvásárolja a PR-Telecomot

A PR-Telecom Távközlési Zrt. 100 %-ban a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária tulajdona lesz.

A Nexperia 200 millió dollárt fektet be Európában

A Nexperia a világ egyik legnagyobb, alapvető félvezetőket – például diódákat, tranzisztorokat – gyártó vállalata.

Villamosmérnök lett a Műegyetem új rektora

Az egyetemet ezentúl a libanoni születésű Charaf Hassan vezeti.

Az új versenyképességi stratégia és az elektronikai ipar

Nyomtatott lapunk 2023/4. számában arról írtunk, hogy készülőben van az új magyar iparpolitikai koncepció. A kormányzat tartotta a szavát és április első hetében be is mutatta azt. Elektronikai tematikájú folyóirat lévén elsősorban az iparág szempontjából néztük át az anyagot

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. (Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.)

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény