FőoldalKonstruktőrTeljesen beágyazott, Smart LTE all-in-one modul a CODICO kínálatában
2018. április 10., kedd ::

Teljesen beágyazott, Smart LTE all-in-one modul a CODICO kínálatában

A QUECTEL SC20 a Qualcomm Snapdragon platformra épített Smart modulok első generációjának büszke képviselője. Az SC20 egy több üzemmódot támogató, beépített Android operációs rendszert futtató, LTE Cat4 modul, amely fizikai formátumát tekintve felületszerelhető tokozást kap, és kompatibilis az ipari működési hőmérséklet-tartományokkal. Downlink irányban 150 Mibit/s, uplink irányban 50 Mibit/s adatátviteli sebességet biztosít, és bár elsősorban ipari felhasználók számára készült, a végfelhasználói/kereskedelmi alkalmazásokhoz éppúgy alkalmas, ha nagy megbízhatóságú és nagy adatátviteli sebességű, internetkompatibilis alkalmazás fejlesztése a cél

Az SC20-sorozat kompatibilis a korábbi, EDGE és GSM/GPRS-hálózatokkal, úgyhogy olyan területeken is telepíthető, ahol a 3G és LTE még nem került kiépítésre. Sőt, nemcsak a cellás mobilhálózatokat, hanem integrált képességei révén az IEEE 802.11a/b/g/n és Bluetooth 4.1 LE adathálózatokat is támogatja.

A Quectel SC20 főbb jellemzői röviden:

  • CPU: Qualcomm MSM8909 (4 db A7 processzormag, max. 1,1 GHz),
  • Memória: 1 GiB DDR3, 8 GiB NAND flash,
  • LTE: multi-mode Cat4, 150 Mibit/s download, 50 Mibit/s uplink,
  • WLAN: 2,4/5,8 GHz, IEEE 802.11a/b/g/n,
  • Bluetooth: Bluetooth v2.1+EDR/3.0/4.1 Low-Energy,
  • GNSS: GPS, GLONASS, BeiDou/Compass,
  • Operációs rendszer: Android 6.0,
  • LCD modulinterfész (LCM): HD (720p, 1280×720 pixel), elérhető MIPI_DSI interfészen keresztül,
  • Kamera: 8 megapixel, elérhető MIPI_CSI interfészen keresztül,
  • Multimédia: integrált audio- és videokodek,
  • Méretek: 40,5×40,5×2,8 mm.

Az SC20 támogatja a több vételi és adási antenna és csatorna kombinációját megvalósító MIMO-technológiát, tehát egyidejűleg több adatfolyam átvitelére képes több adó felhasználásával, több vevő részére. A kommunikációs áramkör végein az antennák kombinációja kisebb hibaarányt és optimális adatsebességet tesz elérhetővé. A nagy sebességű, vezeték nélküli kapcsolat mellett a modul több műholdrendszert (GPS, GLONASS, BeiDou) is támogató, nagy érzékenységű földfelszíni navigációs vevőt is tartalmaz.
Az SC20 interfészválasztéka rendkívül gazdag (nem hiányzik az LCD-vezérlőmodul, a kamerainterfész, az érintésvezérlő, a mikrofon- és hangszóróinterfész, az UART, USB, I2C stb. sem), USB-s eszközmeghajtók Windows XP, Vista, 7/8/8.1 és Linux operációs rendszerekhez is elérhetők, tehát a modul M2M alkalmazásokban történő implementálásának semmi sem szab akadályt. Az SC20 célalkalmazásai az okosmérők, hálózati routerek, adatkártyák, vezeték nélküli POS terminálok, okostelefonok, digitális hirdetőfelületek, járműipari rendszerek, riasztók és egyéb biztonságtechnikai berendezések, ipari infokommunikációs eszközök stb.
A következő hónapokban a gyártó Quectel további új, még nagyobb teljesítményű Snapdragon platformra épített Smart modulokkal jelentkezik majd a piacon. Az új modulok többek között akár 8 processzormagos, még nagyobb órajel-frekvenciájú központi egységeket, dedikált grafikus feldolgozót, több memóriát fognak tartalmazni, továbbá olyan speciális szolgáltatásokat támogatnak majd, mint több kijelző egyidejű meghajtása, több kamerainterfész kezelése vagy komplexebb szoftverek futtatását lehetővé tevő szoftverkörnyezet. A fejlesztés támogatása érdekében teljes értékű fejlesztőkészlet is elérhető a CODICO-n keresztül.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény