FőoldalKonstruktőrElindult a Wi-Fi 7 Certified program
2024. január 15., hétfő ::

Elindult a Wi-Fi 7 Certified program

A Wi-Fi Alliance bejelentette, hogy a Wi-Fi 7 szabvány fejlesztése gyakorlatilag befejeződött.

A Wi-Fi 7 Certified program célja, hogy az új szabványnak megfelelő eszközök hitelesítést szerezzenek, amely igazolja a kompatibilitásukat. Ez a tanúsítvány garantálja, hogy az eszközök zökkenőmentesen működnek együtt.

A Wi-Fi 7 jelentős előrelépést jelent a vezeték nélküli sávszélesség és az alacsony késleltetés terén, ami ideálissá teszi olyan adatigényes alkalmazásokhoz, mint az AR/VR/XR technológiák. Emellett több felhasználó egyidejűleg is hatékonyan használhatja. A szabvány előnyeit nem csak a játékosok és otthoni felhasználók élvezhetik ki, hanem az ipari szektor, az IoT eszközök és az autóipar is. A Wi-Fi 7 újításai között szerepel a 160 MHz-ről 320 MHz-re bővülő csatornasávszélesség, a 4096-QAM mód bevezetése és a Multi-RU valamint Multi-Link Operation módok elérhetősége, amelyek lehetővé teszik az eszközök több frekvenciatartományon való egyidejű működését.

Az előrejelzések szerint 2024-ben már több mint 233 millió Wi-Fi 7-t támogató eszköz kerülhet piacra, míg 2028-ra ez a szám akár 2,1 milliárdra is nőhet. Az elsők között érkeznek majd a Wi-Fi 7-t támogató okostelefonok, asztali és hordozható számítógépek, táblagépek, hozzáférési pontok és útvonalak. Később pedig AR és VR eszközök is csatlakoznak ehhez a sorhoz.

Forrás: www.wi-fi.org

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény