FőoldalKonstruktőrAltium által felügyelt tartalom
2012. július 09., hétfő ::

Altium által felügyelt tartalom

Az Altium Live megjelenésével egy időben elérhetővé vált Vault szerverek (Shanghai és Hobart) igen jelentős változást jelentenek az elektronikai termékek fejlesztésének módjában. A felhő-alapú, felügyelt tartalomszolgáltatás ötlete teljesen új az iparban. Korábban ugyan sokan kísérleteztek vele, de eddig senkinek sem sikerült megvalósítania, egészen mostanáig

A PCIe-csatlakozós RS-485 kártya referenciaterveManapság egyre többen csatlakoznak az AltiumLive-közösséghez, és kezdik el böngészni a felügyelt tartalmakat. Épp ezért elengedhetetlen, hogy az Altium minőségi adatokat biztosítson a szolgáltatással. Ennek egy remek példája az újonnan megjelent PCI-Express 4-portos RS-485 interfész-kártya referenciaterve.
Miért pont egy soros interfész? Az irónia kedvéért. Azok, akik az elmúlt években is élvezték technikai támogatásunkat, ismerhetik a korábban minden bemutatón szereplő, "régi" 4-portos soros interfész példát, amely alapját egy 8 bites ISA busz képezte. Ennek a referenciatervnek a bemutatását azonban az Altium hivatalosan befejezte.
Így, az aktuális 4-portos, PCIe-n alapú RS-485 soros interfész talán egy kicsit humoros választás. Mindezek ellenére ez egy valós terv, valós felhasználhatósággal az iparban.


A felügyelt tartalmakat sokféleképp felhasználhatjuk:

  • terveink számos részét nem kell újból megterveznünk, mivel tudjuk, hogy azok működnek (pl. a NanoBoard-on),
  • minden alkatrészhez valós footprint és 3D-s modell tartozik, továbbá a kapcsolási rajz és panel közti szinkronizáció gond nélkül elvégezhető,
  • egy szerverről letöltött sablonból a panel előkészítése csak pár perc - a több nap helyett, arról nem is beszélve, hogy nem kell órák hosszán át például a PCIe-kártya specifikációját böngészgetnünk,
  • egy panelen elhelyezhetünk különböző Vault szerverekről származó tartalmakat, az alkatrész-hivatkozások mindvégig megmaradnak, akár otthonról, akár az irodából dolgozunk.
A PCIe-csatlakozós RS-485 kártya 3D-s képeAz ilyen módon elvégzett tervezés így nagyon gördülékeny, gyorsan eljutunk a prototípus-készítéshez. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Altium által biztosított tartalom kiváló és teljesen megbízható. Mindenki tudja ugyanis, hogy semmi sem lehet jobb, mint a tervezési munkánk végeredményeként kapott, jól megvalósított, működőképes hardver.
Mostanra hatalmas mennyiségű, hiteles, újrafelhasználható tartalom érhető el, akár az Altium saját hardvereinek (NB3000, NB2) tervei is. Tekintsük meg magunk!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény