FőoldalArchívumFolyamatjel-kalibrátorok
2009. december 03., csütörtök ::

Folyamatjel-kalibrátorok

Az ipari folyamatok jelfeldolgozó egységeinek helyszíni ellenőrzését nagymértékben leegyszerűsítik a kézi kalibrátorok.A francia AOIP cég készülékei közül az egyszerű kivitelű, de sok szolgáltatással és nagy pontossággal rendelkező CP6632 készüléket mutatjuk be

Az egyszerű, robusztus kivitelű, a karbantartási munkákat és érzékelők, távadók ellenőrzését lehetővé tevő készülékkel egyszerre végezhetjük a mérést és jelgenerálást. Ehhez a készüléken négy csatlakozó áll rendelkezésünkre, kettő a jelgeneráláshoz, kettő a méréshez.
Mérési funkcióban a készülékkel DC-feszültség 50 V-ig mérhető három méréstartományban. Mindhárom tartomány rendelkezik negatív túlvezérlési tartománnyal. A mérési pontosság 0,015% a mért értékre vonatkoztatva. Igen jó a készülék hőmérsékleti stabilitása, melynek értéke <15 ppm/°C. A felbontás mindhárom méréstartományban 1 mV.
DC-áram 0 ... 25 mA-ig három tartományban mérhető. A készülék ebben az üzemmódban is kiterjesztett méréstartományokkal rendelkezik. A mérési pontosság 0,015% a mért értékre vonatkoztatva, a hőmérsékleti stabilitás <20 ppm/°C. A felbontás mindhárom méréstartományban 1 µA.
Jelgenerálás-funkcióban a készülék DC-feszültséget 0 ... 10 V és 0 ... 15 V tartományban állít elő 1 mV-os felbontással, 0,015% pontossággal és <15 ppm/°C hőmérsékleti együtthatóval. A feszültség-előállításnál is megfelelő túlvezérlési tartomány áll rendelkezésünkre. A maximális terhelőáram 5, ill. 8 mA lehet.
DC-áram előállítását a készülék a mérésnél megadott méréstartományokban, azzal azonos pontossággal, felbontással és hőmérsékleti tényezővel végzi. A felbontás itt is 1 µA.
A készülék felbontása változtatható, így az az ellenőrzési feladathoz jól illeszthető. Nagy felbontásnál lassúbb, kisebb felbontásnál gyorsabb mintavételezési időt kapunk. Az igen kis hőmérsékleti tényező lehetővé teszi, hogy szélsőséges hőmérsékleti körülmények között is megfelelő pontossággal végezhessük a kalibrálást, vagy az ellenőrzési munkákat.
Kiegészítésképpen a készülékkel folytonosságteszt is végezhető.
Szimulációs funkcióban a készülék kétfajta üzemmódban használható.
Egyszeres és ciklikus fűrészfog-előállítás, ahol megadható a fűrészfog alsó és felső értéke, a fel- és lefutási ideje, a stabilizációs tartama és a késleltetési ideje. Ezen idő (1 ... 3600 s között programozható) lehetőséget ad arra, hogy a funkció csak adott idő múlva induljon el, lehetőséget adva a felhasználónak, hogy pl. egy másik helyszínre mehessen a vizsgálat céljából.
Beállított lépések szerinti jelgenerálás. Beállítható a lépések amplitúdója, valamint a lépésenkénti növelés frekvenciája. Ezt a tesztet választva a CP6632 különböző értékek választását teszi lehetővé.
Skálázás. Két skálázási mód lehetséges:
1. CP6632: egy jelgenerálás-módhoz (0-20 mA, 4-20 mA vagy 0-10 V), a tartományhoz 0-100% rendelhető hozzá.
2. A felhasználó beprogramozhat egy, az alkalmazott távadó vagy érzékelő függvényének megfelelő skálát, pl. a 4-20 mA kimenettel rendelkező 0-100 bar-os távadót a CP6632 bar kijelzéssel és 0-100 bar között generált értékekkel szimulál.

Egyéb funkciók
Dátum és idő: állandóan kijelezve a kijelzőn.
Négyzetgyökvonás: árammérésnél és szimulációnál lehetővé teszi a négyzetes jelet szolgáltató (P-típusú) távadó kimenőjelének fogadását.
Statisztika: a kijelző alsó részén a maximum, az átlag- és a minimum érték van kijelezve.
Hold (tartás): az utolsó mért értéket merevíti ki a kijelzőn.
Szűrő: egyetlen, másodpercben megadott szűrés állítható be, hogy a gyorsan változó mért érték stabilabb legyen.
Szoftverfrissítés. a készülék működtető szoftvere az USB port segítségével frissíthető. Az új változat ingyenesen letölthető a gyártó weboldaláról.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény