FőoldalArchívumAdatgyűjtők és kalibrátorok
2009. november 13., péntek ::

Adatgyűjtők és kalibrátorok

Az internet lehetőséget ad arra, hogy a megfelelően kialakított adatgyűjtőt nem szükséges kábelekkel a számítógéphez csatlakoztatni és külön szoftvert használni az adatgyűjtő programozására és az adatok letöltésére.Az adatgyűjtő vezeték nélkül csatlakozhat a számítógéphez vagy a számítógépes hálózathoz, az adatok megtekintése, letöltése, a készülék programozása pedig az Internet Explorer segítségével végezhető el

Az AOIP cég ezt a filozófiát valósította meg a Frontdaq adatgyűjtő tervezésekor. Külön telepítendő szoftver nélkül, az Internet Explorer használatával a felhasználó az adatgyűjtőt programozhatja, kiolvashatja az adatokat, indíthatja, vagy leállíthatja az adatgyűjtést. Az összes szükséges szoftver az adatgyűjtőbe van beépítve.
A készülék 20 univerzális analóg bemenettel rendelkezik, melyek szükség szerint skálázhatók (ax+b) és a mért értékek gyűjtésére használhatók, így feszültségmérésre (±10 V, 11 méréstartományban), külső sönttel árammérésre a 0 ... 20 mA és 4 ... 20 mA tartományban, hőelemekkel (K/T/J/N/E/R/S/B típusok) és ellenállásos hőmérséklet-érzékelőkkel (Pt100, 500 és 1000 Ω) történő hőmérsékletmérésre, ellenállásmérésre (35 ... 2500 Ω), valamint erőmerő cellával (1/4, 1/2 és teljes hidas) történő mérésre alkalmas. A készülék 4 analóg és 20 TTL-szintű digitális ki-/bemenettel rendelkezik. A TTL be-/kimenetek segítségével az adatgyűjtés automatizálható, az indítás/leállítás, valamint a riasztás külső feltételekhez köthető.
Az adatgyűjtés sebessége max. 7680 minta/s csatornánként, a használt csatornák számától függetlenül. A beépített 256 MiB memórián kívül, amely mintegy 600 000 mért érték/csatorna tárolására elég, külső Compact-flash memória csatlakoztatható a készülékhez. A gyűjtött adatok a mérés dátumával és időpontjával együtt vannak tárolva. Az adatok exportálásához számos file-típus áll rendelkezésre.
A beépített webszerver alapú szoftver segítségével az adat-gyűjtés paramétereinek beállítása, vezérlése és a gyűjtött/tárolt adatok számítógépre történő letöltése az Internet Explorer segítségével valós időben végezhető el.
Frontdaq Network Monitor az internethez (hálózathoz) csatlakoztatott Frontdaq IP-címének ellenőrzéséhez használható.
Kommunikáció: TCP/IP (RJ45 10/100), RS-232, RS-485, Compact-flash, bővítéssel GPS, vezeték nélküli (WiFi).
A készülék tölthető telepről vagy hálózatról működtethető a teleptöltő segítségével.

Az AOIP másik kisméretű adatgyűjtője a PC10-es készülék, amely mérésre, felügyeleti célokra és adatgyűjtésre alkalmas. A készülék, kiviteltől függően, 10 ... 30 univerzális bemenettel rendelkezhet, melyek analóg jelek, feszültség, áram, ellenállás, ellenállásos hőérzékelő és hőelem fogadására alkalmasak. A két relés kimenet riasztási célokra használható. A riasztási minimum és maximum értékek hozzárendelhetők bármelyik bemenethez. A bemenetek kihúzható csavaros csatlakozókon keresztül csatlakoztathatók az egységhez. Ez lényegesen megkönnyíti a bekötést, ill. karbantartás esetén a csatlakozások gyors eltávolítását anélkül, hogy a bekötéseket meg kellene szüntetni. A készülék a beépített memóriájában mintegy 100 000 mért adatot tud rögzíteni a mérés dátumával és időtartamával.
A készülék számítógéphez, ill. számítógépes hálózathoz Modbus, Ethernet, TCP/IP protokollokkal csatlakoztatható. A csatlakozási mód lehet vezetékes vagy vezeték nélküli. A maximum vagy minimum értékek túllépése esetén a készülék e-mailt tud küldeni egy előre meghatározott címre a túllépés paramétereivel együtt.
A készülék felprogramozása az LC10-es szoftverrel végezhető el, amely egyben lehetőséget ad a mért adatok letöltésére és feldolgozására is. A VISULOG valós idejű felügyeleti szoftver lehetőséget ad a mért paraméterek folyamatos figyelésére, követésére, és hiba esetén a már említett e-mail-küldő funkció segítségével a hibák jelzésére is.
A készülék pontosságát és egyszerű használatát tekintve méltó versenytársa a számítógépbe építhető nyitott paneles adatgyűjtőknek.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény