FőoldalRendszerintegrátorUniverzális érintésvédelmi mérőműszer a MACROTEST-től
2013. június 20., csütörtök ::

Univerzális érintésvédelmi mérőműszer a MACROTEST-től

A MACROTEST 5035, kiváló ár/érték aránnyal rendelkező, univerzális érintésvédelmi mérőműszerrel VDE 0100-as szabvány szerinti biztonságtechnikai mérések végezhetőek. A nagyméretű, könnyen leolvasható, háttérvilágítással rendelkező LCD az adott vizsgálat összes paraméterét egyszerre jelzi ki. A biztonságos mérés érdekében a csatlakozások biztonsági banándugós kábelekkel történnek, és galvanikus elválasztású optoelektronikai kapcsolat biztosítja a számítógéphez USB porton keresztül történő csatlakozást

A műszerrel szigetelésvizsgálat 50, 100, 250, 500, ill. 1000 V-os mérőfeszültséggel végezhető, azaz a készülék alkalmas 230 és 400 V-os hálózatok szigetelésvizsgálatára. Ez a vizsgálat időbeállítással is végrehajtható, így 10 s, 1 perc, ill. 10 perc vizsgálati idő állítható be.

A készülékkel komplett vizsgálat végezhető „A", normál és szelektív RCD-k paramétereinek meghatározására. A mérést a névleges árammal, vagy annak felével, kétszeresével, ill. ötszörösével végezhetjük el, és meghatározható az érintési feszültség és érintési áram értéke is. A leoldási idő méréséhez természetesen a Fi-relét működtetni kell.

Fontos funkciója a készüléknek a földelési ellenállás mérése. A műszerhez szállított tartozékkészletben megtalálhatók a méréshez szükséges szondák és kábelek, melyekkel

2, 3, ill. 4-vezetékes elrendezésben mérhetünk földelési ellenállást. Ehhez a méréshez nincs szükség segédfeszültségre, mert a műszer a saját telepeit használja, így a vizsgálat bárhol elvégezhető. Városi környezetben, ahol a szondák leverése nehézségekbe ütközne, a készülék kétvezetékes földelésiellenállásmérő funkcióját használhatjuk. Természetesen a fajlagos földelési ellenállás is meghatározható a készülékkel, melynek földelések kialakításakor van jelentős szerepe.

A hurokellenállás mérését Schuko-csatlakozóval ellátott mérőkábel segíti. A hurokellenállás mérését két módon végezhetjük el. Az egyik funkció nagyáramú mérést biztosít, de ebben az esetben, ha a mért hálózat RCD-ket tartalmaz, azok le fognak oldani, ill. azokat a mérés időtartamára át kell hidalni. A másik funkció 15 mA mérőárammal méri a hurokellenállást, amely biztosítja, hogy még egy 30 mA-es, jól működő RCD sem fog leoldani a mérőáram hatására.

További mérőfunkciók: AC-feszültségmérés 460 V-ig, fázissorrend-meghatározás, frekvenciamérés a 45 ... 63,6 Hz tartományban. A készülék magyar nyelvű jegyzőkönyvkészítő szoftverrel, hordtáskával, valamint a szükséges mérőkábelekkel és tartozékokkal kerül forgalomba.

A RAPAS Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény