FőoldalÜzletNevet változtatott az IVSZ
2023. június 09., péntek ::

Nevet változtatott az IVSZ

A közgyűlés szerint az új név jobban illik az IVSZ új szerepköréhez.

csoportkep ivsz mod

Az IVSZ sajtóközleménye szerint a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)” helyett „IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége” néven folytatja működését a szakmai szervezet. A digitális gazdaságban aktív szereplők érdekképviseleti és szakmai szervezete a júniusi közgyűlésén döntött a névváltoztatásról.

A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak, az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett. Az informatikai tagozat vezetőjének Szabó Pétert, a Microsoft Magyarország ügyvezetőjét választották meg, a startup/scaleup tagozat munkáját pedig 2023-tól Deliága Ákos, Talk-A-Bot ügyvezetője irányítja majd, míg a távközlési vállalatokat tömörítő tagozat munkáját Gothárdi Ibolya, a 4iG cégcsoport humánerőforrás-igazgatója fogja vezetni. A közgyűlés három független elnökségi tagot is választott. Az IVSZ elnökségébe Nieder Jenő, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Bacsó Gergely, a McKinsey & Company partnere, a Digital McKinsey kelet-európai társvezetője és Mátrai Gábor, a KGM-Invest Befektetési Kft. ügyvezetője került be három évre.

Az IVSZ a digitális gazdaságban évtizedek óta aktív érdekképviseleti és szakmai szervezeti szereplő. Ez idő alatt a digitalizáció minden gazdasági szektorban kulcsfontosságú szerephez jutott. „A 2023-as közgyűlésen véget ér egy éra az IVSZ életében: névváltásunk formailag is jelzi, hogy a magyar IKT-szektor már nem különálló gazdasági egység, hanem integráló szerepet tölt be a teljes gazdaságban. A következő ciklusban valóban a digitalizációs folyamat élére kell állni az IVSZ-nek.” – közölte dr. Vinnai Balázs. az IVSZ újra megválasztott elnöke. A digitális transzformáció elterjedését továbbá jól mutatja, hogy ma már olyan vállalatok is alkalmaznak szoftverfejlesztőket, amelyek teljesen más, nem informatikai ágazatban tevékenykednek.

A Szövetség munkájának jelentőségét mutatja, hogy napjainkra olyan nagyvállalatok csatlakoztak a szövetséghez, mint a MOL, az AstraZeneca, a Citibank vagy az MVM. A szervezet következő ciklusában még nagyobb figyelmet szeretne fordítani a technológiák gyors ütemű fejlődésére, valamint a digitalizáció előnyeinek bemutatására.

Forrás: ivsz.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény