FőoldalÜzletA Continental Debrecenben épít új gyárat
2018. február 28., szerda ::

A Continental Debrecenben épít új gyárat

A Continental az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére újabb gyárat létesít Magyarországon

A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon, a közelmúltban pedig döntés született a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról. A most bejelentett debreceni telephellyel az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása bővül. Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor. A Continental 100 millió € értékű befektetése a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

José Avila, a Continental Igazgatótanácsának tagja és a Powertrain divízió vezetője elmondta: „Az új gyár kialakítása Debrecenben egy olyan stratégiai döntés, amellyel a Continental tovább erősíti európai jelenlétét azért, hogy még tökéletesebben kiszolgálja a vevők egyre növekvő keresletét az autóipari elektronikai megoldások iránt.” Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental 30 elektronikai gyárának vezetője ezt a gondolatot tette még hozzá: „Az új debreceni gyárunkkal amellett, hogy megerősítjük jelenlétünket Európában, nemzetközi szinten diverzifikáljuk a csúcstechnológiát képviselő gyárainkat, melyek autóipari elektronikai termékeket állítanak elő.”

A Continental Automotive Kft vezetése szerint Debrecen Magyarország második legnagyobb városaként, valamint a régió középpontjaként vonzó jövőképpel, kiemelkedő infrastruktúrával, aktív gazdasági élettel, és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, így ideális választás a bővülésünkhöz. A döntés tükrözi a cégcsoport bizalmát, pozitív üzenete van a Continental Magyarországon működő szervezetének eddigi teljesítményére vonatkozóan. A Continental váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7000 négyzetméteres telephelyen, melyek EU-s piacokra készülnek. Várhatóan 2019-re befejeződhet az építkezés.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény