FőoldalÜzletA Sharp kivonul Európából
2014. július 17., csütörtök ::

A Sharp kivonul Európából

A japán Nikkei gazdasági lap szerint a Sharp elektronikai konszern Európában megválik egyes üzletágaitól és csupán értékesítő irodán keresztül fog kereskedni

A japán lap értesülése szerint első körben 300 alkalmazottól válik meg a cég és valószínűleg további elbocsátások lesznek, amint eladják a televízió-üzletágat. A tervek szerint a Sharp lengyelországi televízió-gyárát a tajvani TPV Technology vállalatnak adja el, amely a licenszszerződés értelmében továbbra is a Sharp márkanév alatt értékesíti a televíziós készülékeket.

A japán elektronikai konszern az eddigiekhez hasonló liszensz modell kiépítését tervezi a háztartási eszközök piacán a török Vestel csoporttal. Szintén megválik a napelemmodulokat gyártó érdekeltségétől Európában; mintegy 3 milliárd jenért eladja tulajdonrészét az olasz Enel csoporttal létrehozott vegyes vállalatban.

A Nikkei tájékoztatása szerint a Sharp 2013-ban - három év után először - ismét nyereséggel zárta a pénzügyi évet. A profit 60 százalékát külföldön realizálta, ám a nyereségnek csak a töredéke, 1,6 százaléka esett Európára. Így a cég a jövedelmezőbb ázsiai és észak-amerikai piacokra koncentrál.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény