FőoldalÜzletBajban van a Blackberry gyártója is
2011. július 26., kedd ::

Bajban van a Blackberry gyártója is

A Nokia mellett a kanadai gyártó is a túlélésért küzd. A Research in Motion (RIM) átszervezi a menedzsmentjét és 2000 embert küld el, részvényei esnek

A RIM egyértelműen elveszítette a konkurenseivel folytatott versenyfutást, mert nem tudott megfelelő alternatívát kínálni az iPhone készülékekkel és az Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal szemben. A Blackberry készülékek érintőképernyő helyett továbbra is billentyűzettel és a különleges, push technológiát használó e-mail klienssel érkeztek. Úgy tűnt, hogy a társaság egész egyszerűen nem hajlandó figyelembe venni a megváltozott felhasználói igényeket és eltérni a bevált megoldásoktól.

A kanadai vállalat most kénytelen volt lépni: elsőként az úgynevezett költségoptimalizálási program részeként bejelentették, hogy teljesen átszervezik a menedzsmentet, majd 2000 dolgozót bocsátanak el. Az elbocsátások elsősorban az amerikai és kanadai dolgozókat érintik Az érintett munkavállalókat ettől a héttől kezdve folyamatosan tájékoztatják és eldőlt az is, hogy anyagi segítséget kapnak. A RIM-nek a létszámleépítés után 17 000 dolgozója lesz.

A hírre a társaság részvényei tovább gyengültek. A cég egykor 83 milliárd dollárt ért, mára azonban ennek az összegnek csak a töredékéért jegyzik, így az sem zárható ki, hogy hamarosan felvásárolják. Pont a rossz üzleti helyzet miatt keltett nagy feltűnést, hogy a RIM is tagja volt annak a konzorciumnak, amely július elején 4,5 milliárd dollárért felvásárolta a Nortel szabadalomcsomagját. Mindez ugyanakkor nem volt meglepő, mert a szabadalmak egy része érinti a Blackberry OS platformot is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény