FőoldalÜzletFeldarabolják a magyar Vodafone-t
2024. szeptember 20., péntek ::

Feldarabolják a magyar Vodafone-t

A cég átalakítása a 4iG átfogó átszervezési programjának része

A budapesti tőzsde honlapján megjelent hír szerint a Vodafone Magyarország Zrt. részvényesei döntöttek a Vodafone Magyarország Zrt. kiválás útján megvalósuló szétválásáról, vagyis a cég feldarabolásáról. A kereskedelmi és az infrastruktúra divíziók külön cégben működnek tovább. A kereskedelmi társaság neve januártól nem Vodafone lesz, hanem ONE. (A ONE elnevezés háttere, hogy az ALBtelecom és a One Telecommunications egyesülésével Montenegró után Albániában is a ONE lett az egységes márkanév, ehhez zárkózott fel most Magyarország is.)

A Vodafone Magyarország Zrt.-ből az infrastruktúra egység válik ki, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók. A kereskedelmi társaság ONE Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság, az infrastruktúra-társaság pedig V-Hálózat Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság névvel jelenik meg a piacon.

A kiválás napját 2024. december 31. napjában jelölték meg a részvényesek, az új struktúra szerinti működés első napja 2025. január 1. lesz.

Forrás: bet.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény