FőoldalÜzletA 4iG megvásárolja a PR-Telecomot
2024. július 09., kedd ::

A 4iG megvásárolja a PR-Telecomot

A PR-Telecom Távközlési Zrt. 100 %-ban a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária tulajdona lesz.

A regionális 3P, azaz televízió-, internet- és vezetékes telefonszolgáltató távközlési vállalat akvizíciójával a 4iG Csoport tovább növelheti előfizetőinek számát, illetve magyarországi vezetékes hálózati lefedettségét. A magyar tulajdonban lévő PR-Telecom saját hálózati infrastruktúrával rendelkezik, televíziós-, internet- és vezetékes hangszolgáltatásai tíz vármegyében, közel kétszáz településen érhetők el. A tranzakciónak köszönhetően a 4iG Csoport hozzáférési hálózata 250 ezer háztartással és ügyfélbázisa 55 ezer előfizetővel, míg vezetékes infrastruktúrája 3400 kilométer hálózattal bővül. A tulajdonosváltás a PR-Telecom ügyfeleit nem érinti, a távközlési vállalat szolgáltatásait a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe.

A PR-Telecom Zrt. 25 éves múltra tekint vissza. Alapítása óta kizárólagos magyar tulajdonban van, jelenleg pedig 160 munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltató tíz vármegyében, több mint kétszáz településen kínál kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást, ügyfeleinek száma az elmúlt években dinamikusan növekedett. A társaság jelenleg 250 ezer háztartást és 55 ezer előfizetőt szolgál ki magas minőségben saját tulajdonú optikai-, illetve optikai-koax vegyes vezetékes infrastruktúrájával. A PR-Telecom hálózata mintegy 3400 kilométeres, amelyből a gerinchálózat 1000, az optikai FTTH hálózat pedig 670 kilométert tesz ki.

A PR-Telecom korábbi tulajdonosai az adás-vétel után is maradnak a cégvezetésben, a vezérigazgatói pozíciót a cég jelenlegi igazgatóságának tagja, Szunyoghné Fojt Marina tölti be a tranzakció után, az operatív igazgató pedig Fojt Zoltán marad.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024. negyedik negyedévében zárulhat.

Forrás: www.4ig.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény