FőoldalÜzletÁtalakult az „IFKA” vállalkozásfejlesztési háttérintézmény
2024. március 12., kedd ::

Átalakult az „IFKA” vállalkozásfejlesztési háttérintézmény

Újjászervezték IFKA Közhasznú Nonprofit Kft-t, Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. (MGFÜ) néven folytatja tovább

Az MTI híradása szerint Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy „Az egykori IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. névváltása új lendületet jelez a vállalkozások támogatásában”. Hozzátette, az intézmény a kormányzati kis- és középvállalkozás fejlesztési stratégia intézkedéseit hajtja végre. Ennek megfelelően ösztönözni fogja a vállalkozások értékteremtő képességét, termelékenységét, exportképességét, valamint biztosítja a működésükhöz szükséges keretet és forrásokat.

A miniszter közölte, hogy az uniós forrásokból rendelkezésre állnak az MGFÜ kiírásaihoz szükséges források, 6 programjára összesen csaknem 8 milliárd forint jut. A vállalkozások számíthatnak beszállítófejlesztési programra, fenntarthatósági és energiahatékonysági célú (ESG) fejlesztési hozzájárulásokra, megújulást ösztönző és nemzedékváltást segítő támogatásokra, a Modern Mintaüzem Program folytatására, a vali.hu vállalkozói információs portál fejlesztésére. Az MGFÜ a kivitelre termelő társaságokat fejlesztő-támogató szolgáltatásokkal is segíteni fogja, az ESG-törvény alapján pedig felkészíti a vállalkozásokat az ehhez kapcsolódó kötelezettségeik teljesítésére, ESG-tanácsadókat képez és akkreditálja az oktató intézményeiket.

Szabados Richárd ügyvezető hozzátette, hogy ernyőszervezetként fogják koordinálni a vállalkozásfejlesztési tevékenységeket, hogy minél hatékonyabban segíthessék a kkv-kat a hozzáadott értékük növelésében, a beruházásaikban, a versenyképesség és a vállalati kultúra fejlődésében. Hozzátette, hogy az MGFÜ a vállalkozásokkal partnerségen alapuló kapcsolatra törekszik, és együttműködik minden gazdasági szereplővel, amely vállalkozásfejlesztéssel foglalkozik.

Az ügyfelek a közeljövőben egyszerűsített, egykapus kiszolgálásra számíthatnak a vali.hu-n, amely a tavaly létrehozott forrástérkép után többek között logisztikai és ipari parkok térképes szolgáltatásával bővülhet hamarosan, később pedig digitális hiteligénylő is helyet kaphat a felületen.

Forrás: MTI

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény