FőoldalKonstruktőrKategóriaelső, izolált DC/DC konverter adatközpontokhoz és felhős infrastruktúrához
2019. július 23., kedd ::

Kategóriaelső, izolált DC/DC konverter adatközpontokhoz és felhős infrastruktúrához

A Flex Power Modules bemutatta Direct Conversion termékcsaládjának első generációját, amellyel célja az adatközpontok és a felhőalapú számítástechnikai infrastruktúrák által elvárt, nagy energiahatékonyságú teljesítményelektronikai rendszerek fejlesztésének támogatása. Az új, BMR481 névre keresztelt DC/DC konverter bemeneti tartománya 40 … 60 V, amellyel a 48 … 54 V névleges feszültségű tápegységeket veszi célba, míg kimenete programozható: 0,5 … 1,35 V. A 12×27,7 mm méretű főmodul maximális kimeneti árama 70 A, az eszköz pedig tartalmaz digitális interfészt is monitorozási, konfigurációs és vezérlési célokra. A főmodult további, legfeljebb 5 szatelitmodul támogathatja, amellyel összesen akár 420 A áramerősség generálható

Az egyfázisú BMR481 nagyon vonzó alternatívát kínál a hagyományos, kétfázisú, köztes buszos konverter (IBC – Intermediate Bus Converter) és POL-architektúrára, amely utóbbiaknál egy további konverziós lépésre is szükség van, ami helyigényesebbé és gyengébb hatásfokúvá teszi őket. A Flex új, Direct Conversion-családba tartozó modulja ezek alapján egy sokkal gazdaságosabb és átgondoltabb megoldás, amely 53 V bemenet és 1 V kimenet mellett akár 92% hatásfokot biztosít, ami 2-3 százalékkal is felülmúlja az egyenértékű, IBC-alapú megoldás hatásfokát, és ennek tetejében a helyigénye is csupán fele a kevésbé korszerű társáénak. A főmodul két meghibásodás között eltelő ideje 8,7 millió óra.

Az optimális működési hatásfokot szolgálja a fázisok/szatelitmodulok automatikus engedélyezése és letiltása az éppen elérhető terhelés függvényében, illetve a dinamikus feszültségállítás, amely a csatlakoztatott integrált áramkörök felé az optimális feszültséget továbbítja. A BMR481 kimeneti jelének hullámzása és zajossága az alkalmazott kapcsolási technikának köszönhetően rendkívül csekély (jellemző értéke 1 mVp-p). A terhelési és vonali szabályozás toleranciája mindössze 1 mV. A főmodulról a maximális 70 A áram 53 V bemenet és 0,5 V kimenet esetén vehető le, akár 75 °C környezeti hőmérséklet, 0,5 m/s sebességű légáramlás, ill. 90 °C környezeti hőmérséklet és 2 m/s sebességű légáramlás mellett. A teljes körű, digitális vezérlés PMBus 1.3 interfészen keresztül áll rendelkezésre, amely kompatibilis a PMBus vagy AVS/SVID kommunikációs szabványokkal. Az izoláció névleges értéke 1500 VDC.

A Direct Conversion-termékcsalád alkalmazása a Flex állítása szerint abszolút záloga lehet az adatközpontok beruházási és üzemeltetési költségei elszállása megakadályozásának, illetve az egyre szigorodó energiahatékonysági követelményeknek való megfelelésnek. Ez a köztes, 12 V feszültségű konverziós szint elhagyásával és ennek útján a hatásfok növelésével vált lehetővé. A BMR481 az első fecskéje a Direct Conversion-családnak, szemléltetve az elérhető lehetőségeket.

A Flex Power Modules honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény