FőoldalKonstruktőrA Raspberry Pi lett a legkedveltebb brit komputer
2017. augusztus 08., kedd ::

A Raspberry Pi lett a legkedveltebb brit komputer

Nem csökken a vásárlási kedv, alig győzik gyártani a 35 dolláros gépet. A gyár, ahol a szuperolcsó és programozható számítógép készül, Dél-Walesben található, itt gyártja az angol Sony. Korábban professzionális video- és audiotermékek készültek itt, pár éve viszont ráálltak a Raspberry Pi gyártására

Ezt megelőzően Kínában készült a komputer, illetve most is gyártanak belőle Japánban. A Raspberry Pi alapítója mérföldkőről beszélt: csak az Egyesült Királyságban már 10 millió Raspberry Pit értékesítettek, világviszonylatban ez a szám 14 millió.

Öt évvel ezelőtt még csak napi 27 darab (nagyjából évi 10 ezer darab) Raspberry Pi készült, mára viszont a legnagyobb példányszámban fogyó brit számítógéppé vált. Gőzerővel folyik a gyártása, jelenleg naponta 15 ezer darab kerül le a futószalagokról. Az egyik legújabb verzió a gépből Raspberry Pi 3 Model B. A néhány ezer forintos számítógéphez fejlesztők egy hasznos kiegészítőt is csináltak: ez a tok egy használható PC-t csinál a mini gépből. Fényképeket korrigálni (azaz photoshopolni) senki nem fog vele, de böngészéshez, olvasáshoz, szövegszerkesztéshez megteszi.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény