FőoldalKonstruktőrHárom tápforrás kezelésére képes PowerPath priorizáló
2013. március 18., hétfő ::

Három tápforrás kezelésére képes PowerPath priorizáló

A Linear Technology bemutatta LTC4417 típusszámú újdonságát. A három tápegység kezelésére képes, priorizáló PowerPath vezérlő 2,5 ... 36 V névleges feszültségű rendszerekhez készült, feladata pedig az, hogy három bemenete közül azt a legmagasabb prioritású, érvényes tápforrást válassza ki, amely képes a terhelés meghajtására

A prioritást a kivezetések hozzárendelésével lehet beállítani, a tápegység pedig attól kezdve számít érvényesnek, hogy a feszültsége 256 ms ideig 1,5% pontossággal az adott tűréshatáron belül volt, tetőesés és túllövés tekintetében is. Az LTC4417 ideális olyan termékekbe, amelyek több, eltérő feszültségű forrással rendelkeznek, továbbá védelmet nyújt a terhelés számára fordított polaritású feszültség ellen —42 V-ig.

 

A PowerPath kapcsolás p-csatornás MOSFET-ekkel kerül implementálásra. A gyors kapcsolásvezérlés blokkolja a keresztátvezetéses és ellenirányú áramokat és elejét veszi a kimeneti feszültségesésnek. Az áramkör működési árama 28 µA, a kimenetinél kisebb feszültségű tápokról pedig az áramfelvétel kisebb mint 1 µA.

 

Az LTC4417 széles támogatott értéktartománya folytán kompatibilis számos feszültségforrással, így például fali hálózati adapterekkel, USB-vel, Firewire-rel, szuperkondenzátorokkal, ólomsavas-, Li-ionvagy nikkel-kadmium akkumulátorokkal stb. Az integrált kaszkádosítási képességgel az LTC4417 priorizálási funkciója kiterjeszthető három feszültségforrásnál többre is, a bekapcsolási túláram korlátozása végett pedig az első csatlakozás lágyindítással történik.

 

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény