FőoldalKonstruktőr100 V-os álomhatár: OK!
2013. január 24., csütörtök ::

100 V-os álomhatár: OK!

Az AVX Corporation bejelentette legújabb, nagyfeszültségű, TCJ-sorozatnevű tantál-polimer kondenzátorait. A 6,8 µF/100 V (V tokozás), illetve 3,3 µF/125 V (D tokozás) változatokban elérhető alkatrészek különlegessége a ≥100 V feszültség, amely majdnem duplája annak, amit a konkurens piaci termékek ma kínálnak. Az új tantál-polimer SMD kondenzátorok a 2010-ben bemutatott 50 V-os, majd 2012 tavaszán 63 és 75 V-os változatokkal kiegészült, azóta számos díjat elnyert TCJ-sorozatra épülnek, így apró méreteik mellett kiváló kapacitás, nagy névleges feszültség, valamint alacsony ekvivalens soros ellenállás jellemzi őket

A TCJ-sorozatú tantál-polimer SMD kondenzátorok a standard MnO2 tantálkondenzátorokhoz képest jóindulatúbb viselkedésűek, fokozott robusztusságuk révén kisebb a valószínűség túlterhelésre vagy beégésre. A TCJ-sorozatú kondenzátorok megbízhatóságát jellemzi, hogy 85 °C-on, 1000 üzemórán át 1% a garantált tűrésük teljes feszültségen, amelyhez az SMD technológia által kínált előnyöket hozzávéve vonzó alternatívát kínálnak az AVX megoldásai.
A legújabb, 100 és 125 V névleges feszültségű TCJ tantál-polimer kondenzátorok ideálisak végfelhasználói elektronikai termékekhez és például 48 V-os távközlési berendezésekhez, bázisállomásokhoz, routerekhez, vonali szűrőkhöz, DC/DC-átalakítókhoz. A TCJ-sorozatú kondenzátorokkal kiküszöbölhető az LCD monitorokra jellemző hallható zaj is, amelyeknél általában többrétegű kerámia-kondenzátorokat (MLCC-ket) használnak, és amelyek a környezeti hőmérséklet-változás vagy feszültségingadozás hatására zajt bocsátanak ki. A tantálkondenzátoroknál ez a probléma nem lép fel, továbbá kis méreteikkel, alacsony profilmagasságukkal elősegítik a még vékonyabb, ergonómiai szempontból még jobb termékek fejlesztését.

Az AVX Corporation honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény