FőoldalKonstruktőrÚj generációs autós vezetéstámogató és szórakoztató rendszer
2012. június 26., kedd ::

Új generációs autós vezetéstámogató és szórakoztató rendszer

Mint azt már a Broadcom kapcsán már megírtuk a járműfedélzeti rendszerekben egyre gyakrabban jelenik meg az ethernet-hálózat. A Xilinx fejlesztése is ezt használja nagy sebességű kép- és hangtovábbításra. A cég nemrégiben mutatta be az első FPGA alapú, ethernetes audio/video-jeltovábbító rendszerét

Amint a felhasználói igények nagyobb felbontású fedélzeti képmegjelenítő rendszereket és jobb grafikai minőséget követelnek a valós idejű vezetéstámogató képi információ, a navigáció és az utasokat szórakoztató videorendszer számára, ugyanígy a jármű körüli események videomegjelenítése is követelménnyé válik az igények között. A Xilinx a Digital Design Corp. céggel olyan keretrendszer lehetőségeit vázolta fel, amely jelentősen felgyorsítja az olyan alkalmazások fejlesztését, amelyek a vezető és az utasok részére egyaránt adnak biztonságot, továbbá szórakoztatást kínáló felhasználói élményt.

Az ethernet-alapú audio-/videoátviteli rendszer alapja a Xilinx Ethernet AVB Endpoint LogiCORE elnevezésű szellemi termékének továbbfejlesztése teljes hálózati interfészmegoldássá, amely a felhasználói igények kielégítésekor nagy szabadságot enged a fejlesztőknek. Ezáltal a Xilinx FPGA lehetőségeibe a hagyományos utas infotainment kapcsolati lehetőségei mellé belefér a vezetéstámogató video hálózat kiszolgálása is, amely a vezető által közvetlenül be nem látható "vakfoltokról" ad hasznos képet, és felhasználható a valósidejű forgalmisáv-követés kiszolgálására is.

A tíz modellből álló Xilinx Automotive (XA) Spartan-6 típuscsalád akár több mint 100 000 logikai cellát és 180 párhuzamos feldolgozásra alkalmas DSP-elemet is a cél szolgálatába tud állítani.

A Xilinx honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény