FőoldalKonstruktőrCsapatban tervezés Altium-mal
2012. március 12., hétfő ::

Csapatban tervezés Altium-mal

Értékes időt takaríthatunk meg, ha két vagy több tervező is ugyanazon a panelen dolgozik és egyidejűleg ugyanazon panel huzalozását végzik. De hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a különböző személyek által végzett huzalozás ne fedje egymást?

Létezik már néhány rendszer, amely lehetővé teszi a nyomtatott huzalozású lemez tervezését csapatban, de a mai napig egyik sem a panel munkaterületekre osztására alapszik, vagy nagy és költséges beruházást igényel.
Az Altium Designer új verziója ezt kívánja megcáfolni azzal, hogy a tervezői környezetbe egy praktikus és hatékony csapatmunka-lehetőséget integrál.

Az adatkezelés utat mutat

Az elmúlt verziókban továbbfejlesztett adatkezelés és a kibővített verzió-ellenőrzés lehetővé tette, hogy a tervezők maguk ellenőrizhessék a változásokat, mivel a szoftver a különböző verziók közti különbséget képes vizuálisan is megjeleníteni.
Az automata értesítőrendszernek köszönhetően - amely valós idejű információt szolgáltat a hálózaton keresztül - a csapat összes tagja látja a panel épp szerkesztés alatt lévő területeit. Mindenki, aki megnyit egy verziót a fájlból, láthatja, mely munkaterületen dolgoznak a munkatársak az adott időben.
A helyben tárolt verzión elvégzett változások ezután szelektíven elfogadhatók, elutasíthatók és összevonhatók a tervünk fő példányában, mindez a verzió-ellenőrzés keretén belül.

Csapatban tervezés pluszköltségek nélkül
Az Altium nagy előnye, hogy a csapatmunka így nem igényel extra infrastruktúrát (csupán szabványos számítógépes hálózatot) és központi szervert a folyamat kezeléséhez. A funkció bekapcsolása után azonnal használatba is vehetjük. Az Altium Designer új verziója immár egy népszerű, nyílt forráskódú verziókezelő rendszert is tartalmaz, így nincs szükségünk új verziókövető rendszer beszerzésére és telepítésére.
A rendszer használata magától értetődő. Miközben a panel adott területén dolgozunk, a szoftver mindenki másnak megjelöli az adott területet, aki ugyanazon a panelen dolgozik. Ha mások végeznek módosításokat, azt is látni fogjuk a saját környezetünkben. Mindenki szabadon hajthat végre módosításokat (akár egy más által lefoglalt területen is), hiszen mindenki egy helyileg mentett verzión dolgozik, a fő verziót a verziókezelő tárolója menti. Ha elérkezett az idő, hogy egy fő fejlesztési ág módosításait összevonjuk, akkor a vizuális különbségkimutató és -összevonó képességekkel teljes ellenőrzés alatt tarthatjuk az elfogadni, ill. elutasítani kívánt változásokat.
A rendszer szépsége, hogy ugyanolyan jól működik kis csapatok esetén, mint nagyvállalatoknál. Használata könnyű, mégis bővíthető. Továbbá ami a legfontosabb, hogy megvalósításához és kezeléséhez nincs szükségünk hatalmas informatikai beruházásokra. Együttműködés szempontból lehetővé teszi, hogy több tervező párhuzamosan, egyszerre egy fájlon dolgozzon. A tervezők a módosításaikat szelektíven küldhetik el a fő verzióba, amely az egész csapat munkáját tartalmazza.
Az Altium megoldása a csapatmunkára a verziókezelés elveire épül, így az adatok sértetlenségéről egy központi tároló gondoskodik. Továbbá megkapjuk a rugalmasságot, hogy helyileg dolgozzunk anélkül, hogy a többi csapattag munkáját befolyásolnánk. Ez lehetővé teszi, hogy a tervezők terveit összevonva a panel elrendezését és huzalozását a lehető legrövidebb idő alatt végezzük el.

Altium Szeminárium: 2012. április 17.
Helyszín: Danubius Health Spa & Resort Helia
Jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A HT-Eurep Electronic Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény