FőoldalKonstruktőrAz iparág legkisebb méretű, legtöbb integrált funkciót tartalmazó IO-Link adóvevő áramköre
2011. november 29., kedd ::

Az iparág legkisebb méretű, legtöbb integrált funkciót tartalmazó IO-Link adóvevő áramköre

A Maxim bejelentette MAX14821 típusszámú, kis méretű IO-Link PHY adóvevő termékét. A 2,5×2,5 mm-es, WLP tokozású áramkör a konkurens termékekhez képest csaknem 60%-kal kisebb méretű, a komplex szenzormodulos rendszerek tervezői számára pedig jól fog jönni az extra mennyiségű digitális kimenet és bemenet, és a dupla, alacsony maradékfeszültségű, lineáris szabályozó. A MAX14821 IO-Link adóvevőt pont-pont összeköttetésű kommunikációra tervezték ipari vezérlők, szenzorok, beavatkozók közé

Az IO-Link protokoll egy új, ipari szabvány, amely mester vezérlőmodulok és érzékelő perifériák, pl. szenzorok vagy beavatkozók közötti, pont-pont kommunikációt definiálja. A szabvány támogatja a kalibrációt, diagnosztikát, adatátvitelt a hagyományos, háromvezetős kábeleken és csatlakozókon keresztül. Az IO-Link technológia egyszerűbbé teszi a fejlesztést, gyorsítja a telepítést, és könnyíti a működtetést és karbantartást is.

Az IO-Link szabvány legfrissebb változatának kielégítése végett a MAX14821 támogatja az összes IO-Link adatsebességet, így a 4,8 Kibit/s (COM1), 38,4 Kibit/s (COM2), valamint a 230,4 Kibit/s (COM3) változatot is. Az áramkör támogatja a 24 V-os bináris, szenzoros/beavatkozós alkalmazásokat. A mindössze 2,5×2,5 mm méretű MAX14821 ideális olyan apró méretű, szenzoros rendszerekhez, amelyeknél bármely, nagyobb megoldás helyszűke miatt nem férne el. A nagy integráltságú áramkör tudásában lekörözi a sok külső, diszkrét alkatrészekre építő megoldásokat is. A MAX14821 rendelkezik nagy sebességű, 12 MHz-es SPI interfésszel, és konfigurálható különféle riasztásokra, hibaérzékelésre stb. Az áramkör beépített, 5 és 3,3 V feszültségű, lineáris szabályozói nagyobb rugalmasságot szavatolnak, mint a konkurencia szimpla szabályozós változatai. A 24 V-os interfészvonalakon a MAX14821 biztosít ellenkező polaritású feszültség és rövidzárlat elleni védelmet, valamint termikus védelmet is. Az alacsony feszültséget az áramkör minden feszültség alatti kivezetésen figyeli, a jelváltozási sebesség korlátozása pedig elősegíti az elektromágneses interferencia és reflexiók kordában tartását.

A MAX14821 a korábban bemutatkozott, 4×4 mm-es TQFN tokozású MAX14820-at egészíti ki, így a tervezőknek most már van választási lehetőségük formatényező és teljesítménykimenet tekintetében. A vállalat másik két megoldásával, a MAX14824 mester IO-Link adóvevővel és a MAX14830 négycsatornás UART-tal az új áramkör egy teljes értékű IO-Link adóvevő lánc felépítésére alkalmas ipari alkalmazások számára.

A Maxim honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény