FőoldalKonstruktőrKis méretű, csatornánként 4,5 A-es MOSFET kapcsolók
2011. november 15., kedd ::

Kis méretű, csatornánként 4,5 A-es MOSFET kapcsolók

A Silego Technology bemutatta GreenFET 2 terméksorozatát. A kétcsatornás, 17 mΩ RDS(on) ellenállású MOSFET kapcsolók árama csatornánként 4,5 A
Az SLG59M237 és SLG59M247 típusszám alatt forgalmazott alkatrészek 1 ... 5 V tápsínek kapcsolására alkalmasak, és a konkurens, diszkrét MOSFET-es megoldásokhoz képest költséghatékonyabb üzemeltetést ígérnek

A GFET2 nevű, integrált MOSFET gyártástechnológiával a Silego szakemberei páratlanul kis méretet és teljesítményt tudtak elérni a standard, TDFN típusú tokozásban. A vállalat úgy tartja alacsony szinten saját költségeit és termékeinek árait, hogy konzekvensen ugyanazt a tokozási technológiát használja a teljes, nagy darabszámú termékvonalánál, amely kiváló költséghatékonyságú termelést tesz lehetővé. A sajátos konstrukció a konkurenciához képest sok esetben 90%-ot is meghaladó méretcsökkenést jelent, amely mellett a fokozott megbízhatóság további értékes előnyt jelent.

Az SLG59M237/47 rendkívül könnyen használhatók, sorozatgyártott termékek. Az alkatrészek főbb célalkalmazásai szerverek, routerek, hálózati switch-ek, ipari berendezések, set-top boxok, játékkonzolok, tablet és notebook számítógépek, gépjármű-rendszerek, okostelefonok. A Silego GFET2 termékek használatát érdemes minden olyan alkalmazásnál fontolóra venni, ahol lágykapcsolásra van szükség 1 ... 5 V között, 4,5 A-t meg nem haladó áramerősségnél.

A GFET 2 kapcsolók tudása széles körű. A CMOS logikai szintű csatlakozási ponttal a legtöbb ASIC-hez közvetlenül csatlakoztatható az alkatrész, amely 1,2 V feletti feszültségnél simán kapcsol be. Külső kondenzátor alkalmazásával a tápsín bekapcsolódásának meredeksége szabályozható. Amint az alkatrész bekapcsolt, túláram-védelemmel és automatikus, túlhevülés elleni védelemmel egészül ki a tudása, amely diszkrét alkatrészeknél nem minden esetben magától értetődő. Mindezeken felül a kapcsolók lekapcsoláskor opcionálisan automatikus kisütésre is képesek.

Az SLG59M237/47 kapcsolók áramfelvétele nem aktív kapcsolási állapotban <1 µA, míg aktív állapotban sem haladja meg a 100 µA-t. Ezzel az energiahatékonysággal, és az alacsony értékű RDS(on) ellenállással az Energy Star szabályozások követelményei egyszerűbben teljesíthetők. A GFET 2 MOSFET-ek két változatban kaphatók: az SLG59M237 típusszámú két, egyenként 4,5 A-es csatornát, és 17 mΩ RDS(on) ellenállást kínál, míg az SLG59M247 esetében 3 A-es csatornákkal és szintén 17 mΩ RDS(on) ellenállással számolhatunk.

A Silego Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény