FőoldalKonstruktőrA Traco TSRN-1 új, kapcsolóüzemű stabilizátorai többet tudnak
2011. november 07., hétfő ::

A Traco TSRN-1 új, kapcsolóüzemű stabilizátorai többet tudnak

A Traco Power újdonsága a TSRN-1 kapcsolóüzemű szabályozócsalád, amely akár a 78xx lineáris stabilizátorok közvetlen helyettesítője is lehet. A korábbi, hasonló kivitelű TSR-1 sorozathoz képest sok újítást tartalmaz

A TSR-1-hez hasonlóan, amelyet már egy korábbi, honlapunkon megjelent cikkünkben bemutattunk Önöknek, a TSRN-1 a kivezetések tekintetében teljes kompatibilitást (pin to pin) nyújt a 78xx lineáris sorozat stabilizátoraival, tartalmazza a szűrőkondenzátorokat, nem igényel hőelvezetést, és zárlat elleni védelemmel is rendelkezik. Fő újdonsága azonban, hogy a TSR-1 típushoz képest teljes mértékben +70 °C-ig, és részlegesen akár +85 °C-ig is terhelhető. További pozitívum, hogy hőbiztosítást is tartalmaz, így a nem üzemszerű túlmelegedés esetén nagyobb védelmet nyújt a táplált berendezések számára. A TSRN-1 sorozat moduljai a kapcsolóüzemű transzformátor működési elvének köszönhetően képesek negatív feszültséget is előállítani, így nem kell további tápfeszültséggel ellátni alkalmazását negatív feszültség előállítása céljából. Néhány alkalmazás számára előny lehet az is, hogy a TSRN-1 nagyobb bemeneti feszültségtartománnyal rendelkezik, akár 42 V-ig lehet feszültséget kapcsolni bemenetükre.
Az eltérő tokozású TSRN-1 SM sorozat moduljai lehetővé teszik továbbá a kimeneti feszültség beállítását és a távoli ki-/be kapcsolást a fogyasztás csökkentése érdekében. A TSRN-1 SM sorozat 6 típusa rendelhető, amelyek széles tartományban beállítható kimeneti feszültséggel rendelkeznek.
A kívánt kimeneti feszültség több típussal is elérhető. A bemeneti feszültség függvényében elég kiválasztani azt, amely legjobban megfelel alkalmazásához.

Előnyök és tulajdonságok:

  • a 78xx sorozat lineáris stabilizátorainak közvetlen helyettesítője lehet
  • Pozitív és negatív kimeneti feszültség előállítása azonos feszültségből
  • Beépített szűrőkondenzátorok
  • Működési hőmérséklet-tartomány -40-től +85 °C-ig
  • Nincs szükség hőelvezetésre
  • Beépített rövidzárlat- és hővédelem
  • Bemeneti feszültség akár 42 V-ig
  • Kiváló szabályozás, kimeneti feszültség pontossága

A forgalmazó honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény