FőoldalKonstruktőr12 bites, 48 csatornás PWM generátor LED-vezérlős alkalmazásra
2011. szeptember 14., szerda ::

12 bites, 48 csatornás PWM generátor LED-vezérlős alkalmazásra

A Linear Technology bejelentette LT8500 típusszámú áramkörét. Az új PWM generátor 48 független csatornát kínál, amelyek mindegyikén függetlenül működik egy állítható, 12 bites PWM regiszter és egy 6 bites, ±50% korrekciós regiszter

Minden vezérlés egyszerűen programozható egy TTL/CMOS szabványú, 50 MHz-es soros adatkapcsolaton keresztül. Az LT8500 alkalmas PWM-intenzív alkalmazásokra, például LED-vezérlésre, ipari és robottechnikai vezérlésekre stb. Csak egy példa: az LT8500 együtt használható három LT3595A típusú, 16 csatornás LED-meghajtóval, amelyekkel kombinálva egy 48 független, dimmelhető kimenetű LED-lánc hozható létre, akár nagyméretű LCD-háttérvilágítás céljára. A korrekciós regiszterek jóvoltából minden LED-lánc fénykimenete illeszthető.
Az LT8500 bemeneti feszültségtartománya 3 ... 5,5 V, és a LED-alkalmazások fejlesztőinek nagy örömére minden csatorna rendelkezik egy egyedi, 6 bites korrekciós áramállítási lehetőséggel, valamint egy 12 bites, szürkeárnyalatos PWM-dimmelési támogatással, amelyek egyaránt elérhetők TTL/CMOS logikai szintű, soros interfészen keresztül. Az LT8500 bekapcsolási ideje 40 ns, és két, diagnosztikai célú flaget is biztosít, amelyek szinkronizációs, ill. üresjárati hibákat jeleznek. A flageket az áramkör kiegészítő állapotinformációkkal együtt küldi a soros adatinterfészen keresztül, állapot-visszaolvasás alkalmával. Az 50 MHz-es, kaszkádosítható soros adatinterfész pufferelt és aszimmetria-kiegyensúlyozott, amely fontos előny PWM-intenzív rendszerek fejlesztésekor.
Az LT8500EUHH 5×9 mm-es, QFN típusú tokozást kap, továbbá az áramkörből elérhető LT8500IUHH típusszám alatt egy kiterjesztett működési hőmérséklet-tartományú, I-besorolású változat is.

Az LT8500 műszaki jellemzői:

  • bemeneti feszültség: 3 ... 5,5 V,
  • 48 független PWM-kimenet,
  • TTL/CMOS logikai szintekkel kompatibilis, 50 MHz-es, soros adatinterfész,
  • 12 bites (4096 lépcsős) PWM-szélességi felbontás,
  • 6 bites (64 lépcsős) PWM-korrekciós felbontás (a programozott PWM-szélesség ±50%-a),
  • akár 6,1 kHz PWM-frekvencia (PWMCK = 25 MHz),
  • fázistolás-opció a csökkentett kapcsolási zaj érdekében,
  • akár három LT3595A (16 csatornás LED-meghajtó) közvetlen vezérlése,
  • diagnosztikai információk: szinkronizációs hiba és LED-üresjárat,
  • 56 kivezetésű, 5×9×0,75 mm-es QFN tokozás.

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény