FőoldalKonstruktőrTeljes körű tápfeszültség-kezelés a legújabb generációs CPU- és GPU-magok számára
2011. szeptember 13., kedd ::

Teljes körű tápfeszültség-kezelés a legújabb generációs CPU- és GPU-magok számára

Az Intersil bejelentette legújabb, többfázisú DC/DC-vezérlőjét az ISL95831 típusnevű alkatrész személyében. Az új kontroller komplett megoldást nyújt központi logikai feldolgozóegységek és grafikus processzormagok elektromos táplálására, és kategóriaelső tranziensválaszt és egyúttal energiahatékonyságot is biztosít

Az ISL95831 megfelel az Intel IMVP-7/VR12 nevű, intelligens feszültségszabályozási követelményeket támasztó specifikációjának, amely a második generációs Core i5 és Core i7 processzorokra is vonatkozik.
Az ISL95831 alapja az Intersil saját, Robust Ripple Regulator (R3) névre hallgató technológiája, amely egy fix frekvenciás PWM-vezérlést és változó frekvenciás hiszterézisvezérlést valósít meg, és kategóriaelső tranziensválaszt nyújt. Az R3 modulátor beállási ideje sokkal rövidebb, mint a tipikus modulátoroké, valamint automatikusan végzi a kapcsolási frekvenciaállítást a terhelésoptimalizálás céljából. Ellentétben a konkurens megoldások többségével, az Intersil áramköre nagyobb gyakorisággal teszi lehetővé a processzorok teljesítménykésés nélküli üzemmódváltását az aktív és alvóállapotok között, így a processzorok hamar maximális teljesítményszintre kerülhetnek.
Az ISL95831 támogatott bemeneti feszültségtartománya 4,5 ... 25 V, kimeneti feszültsége 0,25 ... 1,5 V között lehet. Az áramkör mindkét kimenetén támogatja az induktív DC ellenállásos (DCR) áramérzékelést egy szimpla, negatív hőmérsékleti együtthatós termisztorral. Ugyancsak mindkét kimenethez elérhető a távoli feszültségérzékelés-funkció, a programozható VBOOT feszültség, programozható IMAX és TMAX, változtatható kapcsolási frekvencia, túláram-védelem és különálló "teljesítmény-OK" kimenetek. Az áramkör a dupla kimenet mellett soros adatbusszal is rendelkezik. Az ISL95831 6×6 mm méretű, 48 kivezetésű TQFN tokban kapható.

Az Intersil honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény