FőoldalKonstruktőrFreeRTOS-támogatást jelentett be a Microsemi SmartFusion cSoC termékeihez
2011. augusztus 11., csütörtök ::

FreeRTOS-támogatást jelentett be a Microsemi SmartFusion cSoC termékeihez

A Microsemi Corporation bejelentette, hogy többszörös díjnyertes SmartFusion sorozatú, egyedi igényekre szabható system-on-chip (cSoC) termékeit immár a skálázható, valósidejű rendelkező FreeRTOS rendszermag is támogatja, amely bármely alkalmazástípussal kompatibilis a kisméretű beágyazott rendszerek esetén

A FreeRTOS egy rendkívül népszerű, és valódi szakemberek által fejlesztett kernel, amely teljesen ingyenesen elérhető és használható kereskedelmi forgalomban értékesített alkalmazásokban is, és még kötelezettség sincs a saját forráskód felfedésére. A FreeRTOS-szel dolgozó termékfejlesztők több lehetőségből válogathatnak operációs rendszerből és kommunikációs protokollokból SmartFusion cSoC-alapú termékeikhez, amely jelentősen felgyorsíthatja ipari és hálózati alkalmazásaik fejlesztését is.

A piackutatással foglalkozó Gartner DataQuest vállalat információtechnológiai piaci elemzése szerint a SmartFusion cSoC és hozzá hasonló, programozható logikai eszközök felvevőpiaca a kb. 5 milliárd USD-ról 2011-ben mintegy 7,7 milliárd USD-ra nő 2015-ig. E növekedés egyik fő hajtóereje az ipari alkalmazások piaca.

A SmartFusion cSoC áramkörök az egyetlenek, amelyek egy FPGA, egy ARM Cortex-M3 processzormag, valamint programozható analóg áramkörök kombinációját valósítják meg, és ezzel egy teljesen egyedi igényekre szabható, IP-védelmet és könnyű használhatóságot is biztosító eszközt adnak a fejlesztők kezébe. A Microsemi saját, egyedi gyártástechnológiájával készülő SmartFusion áramkörök különösen azon fejlesztők számára ideálisak, akik több rugalmasságra vágynak annál, mint amit egy hagyományos, fix funkciókészletű mikrokontroller nyújtani tud, azonban nem óhajtják a hagyományos FPGA-kba ágyazott processzormagokkal járó magas költségeket viselni.

A Microsemi ingyenesen bocsát rendelkezésre tervezési mintákat SmartFusion fejlesztési megoldásaihoz a kiemelt partnerei számára. További információ a www.microsemi.com/soc weboldalon érhető el közvetlenül.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény