FőoldalKonstruktőrDupla kimeneti teljesítmény a zérus készenléti teljesítményfelvételű kapcsoló IC-k családjában
2011. augusztus 01., hétfő ::

Dupla kimeneti teljesítmény a zérus készenléti teljesítményfelvételű kapcsoló IC-k családjában

A Power Integrations vállalat bemutatta LinkZero-AX termékcsaládjának két új darabját LNK585 és LNK 586 típusszámok alatt, amelyekhez a PI University szolgáltatása keretében videós oktatókurzust is létrehozott, amely kiváló segítséget nyújt a tervezők számára a 0,00 W készenléti energiafelvételű alkalmazások fejlesztéséhez. A 2010 októberében rajtolt LinkZero-AX kapcsoló IC termékcsalád az új eszközök bemutatkozásával immár akár 6,5 W kimeneti teljesítmény kapcsolására képes, amely a korábbi családtagokhoz képest dupla értéket jelent. A nagyobb kimeneti teljesítmények támogatása lehetőséget ad a tervezőknek arra, hogy alkalmazások még szélesebb spektrumát meg tudják valósítani a LinkZero-AX alkatrészekkel

A LinkZero-AX kapcsolókban a Power Integrations innovatív teljesítménymenedzsment megoldásai teljesítenek szolgálatot, és kapcsolják ki a tétlen állapotban lévő rendszer tápjait, a kapcsolóüzemű működést és a belső kapcsoló áramköröket. A készenléti állapotból a LinkZero-AX sorozatú áramköröket reset impulzussal vagy gombnyomással lehet kihozni, a bypass csatlakozási ponton keresztül pedig lehetőség van akár 500 µA árammal bármely rendszervezérlő- vagy érzékelő áramkört táplálni.

A LinkZero-AX család speciális, teljesítménykímélő üzemmódját részletesen bemutatja a PI University ingyenesen elérhető oktató videója, amely egyebek mellett kitér a tranziens események kezelésére, az ébresztéssel kapcsolatos követelményekre, és a készenléti állapotbeli kiegészítő kimenetek teljesítményszabályozására. A kiegészítő tápok a hálózatra csatlakoztatott termékeknél folyamatosan teljesítményfelvételt okoznak, amely végeredményben elpocsékolt energiát jelent. A LinkZero-AX IC-k ezeket a teljesítményeket minimális, 3 mW mértékűre képesek csökkenteni, amely az IEC szabványok értelmében nulla fogyasztásnak tekinthető (az IEC 62301 szabvány 4.5-ös klauzulája az 5 mW alatti energiafelvételt nullának tekinti). Költségek tekintetében, ötévnyi folyamatos, 3 mW energiafelvétel mintegy 2 centnyi energiaköltséget jelent.

Az alacsony alkatrészszámú LinkZero-AX áramkörökkel bármilyen rendszerterv egyszerűen fejleszthető, és gyakorlatilag gyerekjáték velük bármely globális energiafelvételi szabályozás maradéktalan kielégítése, legyen szó az európai EcoDesign direktíváról vagy az ENERGY STAR-ról. A LinkZero-AX IC-k SO-8C vagy SMD-8C tokozásban érhetők el. Az áramkörök alkalmazásáról a PI University szolgáltatásai keretén belül lehet tanulni, adatlapok és egyéb információk a vállalat honlapjáról elérhetők.

A Power Integrations honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény