FőoldalKonstruktőrXL_STAR: új fejlesztőkörnyezet az element14-en 8 bites Freescale MCU-khoz
2011. április 27., szerda ::

XL_STAR: új fejlesztőkörnyezet az element14-en 8 bites Freescale MCU-khoz

Az element14, az elektronikai tervezőmérnökök közösségi portálja és a Freescale Semiconductor bejelentette az XL_STAR nevű, új, 8 bites mikrokontrollerekhez kifejlesztett és elérhetővé tett fejlesztőkörnyezetét, amelyhez hibakeresést segítő eszköz (debugger) és egy gyorsulásmérőt is tartalmazó bemutatópanel is tartozik. Az XL_STAR egy többfunkciós fejlesztőeszköz mind a hardver-, mind pedig a szoftverfejlesztő mérnökök számára, amely egyszerűsíti és felgyorsítja a kódfejlesztés munkafázisait, különösen a mozgásérzékelésen alapuló, hordozható és kis fogyasztású eszközök tervezésekor

Az XL_STAR-ban egy teljes MCU-fejlesztőrendszer van, amelyhez a Freescale kis fogyasztású és sokoldalúan alkalmazható, 8 bites MC9S08MM128 mikrokontrollere társul, valamint a Freescale CodeWarrior fordítójának ingyenes változata, amely akár 64 kbájt tárgykódot is képes előállítani assembly vagy C-nyelvű forráskódból. A CodeWarriornak ez a továbbfejlesztése a Freescale HCS08 8 bites MCU-családjának több, mint 80%-ához ingyenes kódfejlesztést tesz lehetővé. Az XL_STAR a Freescale Flexis családját is támogatja, amely lehetőséget ad a 32 bites mikrokontrollerekre való áttérésből adódó minőségi előnyök kihasználására anélkül, hogy a NyÁK-lapot újra kellene tervezni.
A Farnell és a Freescale stratégiai partnerkapcsolatának köszönhetően az XL_STAR most megjelent a Franell kínálatában. Az element14 innovatív közösségi portál és az elektronikai tervezőmérnökök kapcsolattartó közege nemcsak "webkettes" környezetet teremt a portál használóinak, hanem mintegy 10 000 műszaki dokumetummal, hardver- és szoftvereszközökkel is segíti munkájukat.
"Folyamatos elkötelezettségünk, hogy kielégítsük, sőt, meghaladjuk az elektronikus tervezőmérnökök tervezési igényeit, hogy világszínvonalú termékek megalkotására tegyük képessé őket" - mondja David Shen, a Premier Farnell technikai marketingért felelős első alelnöke. "A Freescal-el kiépített partnerkapcsolatunk az XL_STAR létrehozására bizonyítja elkötelezettségünket, hogy a tervezőmérnököket termékfejlesztő munkájukhoz a legjobb eszközökkel lássuk el. Az ehhez hasonló innovációk különlegesen fontosak, és mi folytatni kívánjuk azt a gyakorlatot, hogy világszerte a legújabb technológiákkal támogassuk a tervezőmérnököket."
Az element14 küldetése, hogy az elektronikus tervezők közösségét elsőrendű információkkal, erőforrásokkal és termékekkel ellátva tegyük képessé korszerű termékek létrehozására. Ha érdekli Önt egy kísérlet, amit a dobozból épp csak kicsomagolt XL_STAR-ral is azonnal el lehet végezni, egyszerűen csak kapcsolja be és próbálja ki a gyárilag beleprogramozott alkalmazásokat. Az XL_STAR jó néhány előre programozott bemutatóalkalmazással érkezik, amelyeket arra terveztek, hogy demonstrálják a bemutatókártyára telepített gyorsulásmérőben rejlő lehetőségeket.

A Farnell honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény