FőoldalKonstruktőrA nedvességérzékeny alkatrészek speciális csomagolása időt és pénzt takarít meg
2011. április 20., szerda ::

A nedvességérzékeny alkatrészek speciális csomagolása időt és pénzt takarít meg

A Farnell speciális csomagolási és kezelési módszereket vezet be a nedvességre érzékeny alkatrészek szállításánál. Ez a technológiai változás azért előnyös a felhasználóknak, mert szükségtelenné válik az alkatrészek felhasználás előtti "sütése", magas hőmérsékletű szárítása

Első lépésként az új folyamatot közel 2500 terméknél vezetik be, és ezt a későbbiekben további 4500 termékre is kiterjesztik. A Farnell által alkalmazott csomagolás nedvességzáró módon visszazárható, ami, ha a csomagolásban található alkatrészeket nem használják fel teljes egészében rögtön a csomagolás felnyitása után, lehetővé teszi a megmaradt alkatrészek biztonságos továbbtárolását.
A Moisture Sensitivity Level (MSL - nedvességérzékenységi fokozat) olyan szabályokat állapít meg, hogy mennyi ideig lehet egy nedvességérzékeny terméket normál beltéri klímaviszonyok között tárolni, mielőtt azok annyi nedvességet vennének fel, amennyi már az eszköz károsodására vezetne. A csipen vagy a kivezetéseket összekötő keretben csapdába esett nedvességnek a zárt műanyag csomagolás felnyitását követő kitágulása a csip, a huzalkötések sérüléséhez vezethet, illetve repedéseket okozhat az újraolvasztással vagy hullámforrasztással gyártott termékekben.
"Az MSL-csomagolás és a hozzá társuló technológiai folyamatok megvalósítása valódi előnyt jelent a felhasználóknak" - nyilatkozta Justin Willoughby, a Farnell Europe szervizszolgálatának vezetője. - "Az a biztonságérzet, amelyet a Farnelltől vásárolt nedvességérzékeny alkatrészek megfelelő kezelése és védelme jelent, a vele járó idő- és költségmegtakarítással együtt jelentős előny a felhasználóknak."

A Farnell honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény