FőoldalKonstruktőrMechanikai stresszre kevésbé érzékeny kondenzátorkivezetés járműipari felhasználásra
2011. április 20., szerda ::

Mechanikai stresszre kevésbé érzékeny kondenzátorkivezetés járműipari felhasználásra

A Murata bemutatta GCJ sorozatú kondenzátorait, amelyeket úgy terveztek, hogy állja a sarat járműipari, motortéri rendszerekben is mechanikai stressz, vibráció és termikus igénybevétel tekintetében is. Az új kondenzátorok megfelelnek azon járműipari követelménynek is, amely a rövidzárlat elleni védelemre vonatkozik, továbbá az újdonságoknál a Murata a kerámiaburkolatot lágy kivezetőkkel kombinálja

Az innovatív megközelítés lényege, hogy a külső kondenzátorelektródákra olyan vezető gyantát visznek fel, amely a termikus ciklusok vagy az áramköri hordozó mechanikai deformációja miatt keletkező mechanikai feszültséget vezeti le. Ez nagyban segít megakadályozni a kerámiaburkolatos kondenzátorok törését, és ezzel rövidzárlat fellépését. Ennek a jáműipari alkalmazásokban igen nagy jelentősége van, különös tekintettel a teljesítményelektronikai rendszerekre.
Az X7R kondenzátorcsalád GCJ sorozatú változatai 0603, 0805, 1206 és 1210 méreteknek megfelelő tokozással érhetők el, 1 nF ... 10 µF kapacitással, és 10, 16, 25, 50 és 100 V működési feszültséggel.

A Murata honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény