FőoldalKonstruktőrDedikált támogatás távoli eszközmenedzsmenthez világítástechnikai alkalmazások számára
2011. április 18., hétfő ::

Dedikált támogatás távoli eszközmenedzsmenthez világítástechnikai alkalmazások számára

A Renesas Electronics Europe bejelentette, hogy bővíti támogatási infrastruktúráját a szilárdtestalapú világítástechnikai megoldásokhoz, és ennek keretében dedikált támogatást fog nyújtani a távoli eszközmenedzsment (RDM) protokollhoz. A bejelentés a Renesas következetességét és intelligens világítástechnika iránti elkötelezettségét mutatja, és a fejlesztés nagy hasznára lesz a terjedő RDM adaptálásban érdekelt fejlesztők számára

Az RDM a korábbi fejlesztésű DMX512 nevű, világítástechnikára optimalizált protokoll kiterjesztése, amelyet többek között a Renesas Electronics is támogat. Az RDM-et a legkülönfélébb világítástechnikai alkalmazásokban használják, például színpadi rendszereknél is. Az RDM a DMX512-t kétirányú soros kommunikációval egészíti ki a LED-meghajtók és világításvezérlők között, míg a DMX512-vel egyébként csak egyirányú, a világítótest felé irányuló kommunikáció volna lehetséges. Az RDM ezáltal olyan úgy funkciók implementálására nyújt lehetőséget, mint konfiguráció, státuszfigyelés stb.

A dedikált RDM-támogatás a Renesas Electronics legfrissebb fejlesztése a világítástechnikára optimalizált mikrokontrollerek terén. A világítástechnikai MCU-k célja az optimális teljesítménymenedzsment, megbízható hálózati és kommunikációs protokollok megvalósítása az intelligens világítástechnikai rendszerekben. A Renesas Electronics mikrovezérlői támogatják az ipari, épületautomatizálási, járműelektronikai és szórakoztatóipari rendszereket is. Az RDM protokollon túl a Renesas Electronics továbbá C nyelvű forráskódot, alkalmazásprogramozási interfészt (API-t), és alkalmazási jegyzeteket is kínál a fejlesztőknek.

A Renesas honalpja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény