FőoldalKonstruktőrSENSIRION - partner az innovatív megoldásokban
2011. április 14., csütörtök ::

SENSIRION - partner az innovatív megoldásokban

A Sensirion páratartalom- és hőmérséklet-érzékelő megoldásokat kínál egyedülálló tulajdonságokkal. A mikroérzékelős megoldásokkal OEM-ügyfelei a CMOSens Technology bizonyított előnyeit és a hozzá tartozó kiváló műszaki támogatást is élvezhetik. Az érzékelők széleskörűen felhasználhatóak, így a páratartalom- és hőmérséklet-érzékelők sikeresen alkalmazhatóak a gépjármű- és a gyógyászati iparban is. A Sensirion páratartalom- és hőmérséklet-érzékelőket már az SOS electronic kínálatában is megtalálja

Szakértelem a miniatürizálásban

A Sensirion páratartalom- és hőmérséklet-érzékelői főként teljesítményüknek és funkcionalitásuknak köszönhetően miniatűr kialakításukkal piaci szabvánnyá váltak. Az SHTxx család érzékelői kiemelkedően megbízhatóak, pontosak és energiafelhasználásuk csekély. A RoHS irányelveknek megfelelően gyártott érzékelők a teljes mérési tartományra kalibráltak, és digitális interfésszel felszereltek. Ez mind megtalálható egy aprócska alkatrészbe integrálva a lehető legkisebb méretekkel, pl. az SHT21 méretei csupán 3×3×1,1 mm.
Az SOS electronic a digitális páratartalom-érzékelőket különböző tokozásban kínálja: SMD kivitelben (SHT1x sorozat), furatszerelt kivitelben (SHT7x sorozat) és az új DFN kivitelben (SHT2x sorozat). Az SHT1x és SHT2x újraömlesztéses forrasztással (reflow) forraszthatók, míg a furatszerelt kivitelű páratartalom-érzékelők olyan berendezésekben használatosak, ahol a flexibilis integráció elengedhetetlen, vagy könnyű cserélhetőségre van szükség. A három sorozatot további alcsoportokra osztották, pontossági osztályuktól függően. Az SHT1x (SMD tokozás) és SHT2x (DFN 3-0 tokozás) páratartalom-érzékelők alkalmasak tömeggyártásra. A követhetőségért kóddal jelölik, és szalagon, tekercsben szállíthatóak. Ugyanúgy szerelhetőek, mint bármely más elektronikai alkatrész. Ezenfelül a páratartalom-érzékelők újraömlesztéses forrasztással (reflow) károsodás nélkül átdolgozhatóak. A furatszerelt kivitelű érzékelők az SHT7x családból manuálisan szerelhetőek, és könnyen cserélhetőek, ahol ilyen megoldásra van szükség. Az érzékelőkből néhány fejlesztő-készlet is rendelkezésre áll az érzékelők és gyakorlati alkalmazásuk tesztelésére. Az EK-H4 vagy EK-H5 egyszerű próbát tesznek lehetővé, valamint kísérleti alkalmazásokban adatrögzítésre is alkalmasak.

Bizonyított megbízhatóság

A Sensirion páratartalom- és hőmérséklet-érzékelők egyik legmeggyőzőbb előnye a kimagasló stabilitás. A kifinomult tokozás az SHTxx érzékelőknek kiváló védelmet biztosít az elöregedés és egyéb környezeti behatások ellen, mint például a páralecsapódás és egyéb mostoha körülmények, így biztosítva hosszú élettartamot és stabilitást. Az optimális védelem érdekében vízcseppek és por ellen szűrőburkok kaphatóak -SF1 az SFT1x sorozathoz és SF2 az SHT2x sorozathoz. Az érzékelők magas megbízhatóságát az AEC-Q1 00 gépjármű ipari szabvány alapján végzett sikeres teszt és képesítés is alátámasztja. A fejlett minőségbiztosítási rendszer garantálja az alacsony PPM-értékeket.

Kiváló teljesítmény

A Sensirion digitális páratartalom- és hőmérséklet-érzékelői a teljes mérési tartományban kiváló teljesítményt nyújtanak 0-tól 100% relatív páratartalomig (RH) és -40-től +125 °C-ig. A normálérzékelőknek átlagos pontossági tartománya ±2% RH és ±0,3 °C. Nagyobb pontossági értékek a prémiumverziókkal érhetőek el (SHTx5). A digitális kommunikációs mód lehetővé teszi az alacsony energiafelhasználást, így ezen érzékelők ideális választásnak bizonyulnak az elemekről táplált berendezésekben is.
A Sensirion sikerét az egyedülálló és innovatív CMOSens Technologynak köszönheti (30 szabadalom). Ez a technológia integrálja az érzékelő és kiértékelő áramköröket egyetlen félvezető lapra. Az erős piaci versenyben ez a rendszerintegráció verhetetlen előnyökkel jár az ügyfelek számára. A nagy megbízhatóság és pontosság mellett az érzékelők ára is igen kedvező: milliók használják őket a gyógyászatban, gépjárműiparban, automatizálásban, HVAC és egyéb fogyasztóitermék-iparban.

A SOS electronic Kft. honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény