FőoldalKonstruktőrKompakt méretű, optikai csatolású MOSFET, alacsony kimeneti kapacitással
2011. március 11., péntek ::

Kompakt méretű, optikai csatolású MOSFET, alacsony kimeneti kapacitással

A Renesas Electronics bejelentette optikai csatolású MOSFET termékét, amely a PS7901D-1A típusszámra hallgat, és teljes a fényalapú jelátvitel miatt teljes elektromos szigetelést biztosít a tokozáson belül

A PS7901D-1A iparági szinten nézve is ultrakompakt méretű, 4-kivezetésű, lapos terminálos tokozással rendelkezik mindössze 2,9×2,4 mm méretben. Ez 40%-kal kisebb, mint a Renesas jelenlegi PS78 sorozatú termékei, mégis 500 VRMS szigetelési feszültséggel rendelkezik, hasonlóan a nagyobb méretű Renesas MOSFET-ekhez. A tokozáson belüli MOSFET chip alacsony kimeneti kapacitású és szivárgási áramú, amely utóbbi a MOSFET-et nagyfrekvenciás jelű alkalmazásokhoz (pl. IC teszterek) is megfelelően használhatóvá teszi.

Az optikai csatolású MOSFET három különböző elemet tömörít az eszköz tokozásában: a bemeneti oldalon egy LED-et, amely az elektromos jelet fénnyé alakítja, a kimeneten egy fényelektromos diódát (PVD-t), amely a fényt alakítja vissza elektromos jelre, végezetül pedig a kimeneti oldalon egy MOSFET-et. A fény alkalmazása jelátviteli médiumként azt jelenti, hogy a bemeneti és kimeneti oldal egymástól elektromosan teljesen el van szigetelve. Ezt az eszköztípust más néven SSR-nek, vagyis szilárdtest relének nevezik. A mechanikus relékkel ellentétben a félvezető-alapú reléknél nem kell számolni az elkopott vagy elszennyeződött érintkezők miatti, nem üzemszerű működéssel. Ez okból kifolyólag a mechanikus reléket egyre több alkalmazásban váltják ki a szilárdtest-alapú megoldások, legyen szó akár IC teszterekről, gyárautomatizálási berendezésekről, elektromos háztartási gépekről, távközlési berendezésekről stb. Az utóbbi időben a méréstechnikai termékek területén nőttek az igények az SSR-ek után, mivel segítségükkel az egyre növekedő sebességű, nagyobb teljesítményű és nagyobb kivezetőszámú IC-k tesztelése például hatékonyabb. Az IC-teszterek például kifejezetten nagy számú kapcsolóval működnek, a kompakt méretű és nagysebességű, optikai csatolású MOSFET-ekkel kisebb méretű és jobb teljesítményű teszterek fejleszthetők ki. Ezeknek a követelményeknek a Renesas PS7901D-1A maradéktalanul megfelel.

A Renesas honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény