FőoldalKonstruktőrEnergiaoptimalizált DC/DC átalakítók kimagasló hatásfokkal
2011. március 08., kedd ::

Energiaoptimalizált DC/DC átalakítók kimagasló hatásfokkal

Az 1990-es évek végétől az ICT iparágban elterjedtté vált a központi DC/DC-konverteres architektúra, amely a rendszerben lévő point-of-load konvertereknek nyújt táplálást. Ezt nevezik köztes buszos architektúrának. A funkciógazdag, energiatakarékos és gyorsan piacra dobható termékekhez szükség van erre a technológiára, amely optimalizált köztes buszfeszültséggel működik, garantálva a többi tápellátó modul magas működési hatásfokát kis- és nagyértékű terhelésnél is

Az Ericsson hatásfok-optimalizáló algoritmusát futtató digitális vezérlőmagon nyugvó, és az ötkivezetéses, de facto szabvány szerinti kialakítású BMR453 és BMR454 sorozatszámú DC/DC átalakítók a távközlési vállalat legfrissebb IBC (Intermediate Bus Converter) megoldásai. A legújabb IBC-ken a tervezők mellőzték a korábbi modellekre jellemző digitális interfészeket, így a végeredmény egyszerűbb lett. Az Ericsson a modulokat gyárilag programozza 5 ... 13 V kimeneti feszültségre, amely az energiafelhasználást optimalizáló algoritmus segédletével szavatolja a magas működési hatásfokot a különböző terhelési feltételek mellett. A végeredmény alacsony disszipáció, alacsony hőmérsékletű működés, nagy megbízhatóság és energiatakarékosság.

Az akár 96,5% csúcshatásfokú és 15 ... 100% terhelés között lapos hatásfokgörbéjű quarter-brick BMR453 max. kimeneti teljesítménye 396 W (33 A max.), az eighth-brick BMR454-é max. 240 W (20 A max.). A de facto szabványt követő, ötkivezetéses kialakítás egyszerű áttérést tesz lehetővé a statikus buszarchitektúrákról a fejlettebbekre, pl. a dinamikus buszfeszültségűekre, amelyekhez a BMR453 és BMR454 teljes támogatást biztosítanak. Mindkét újdonság megfelel az EN60950-ben leírt szigetelési követelményeknek, és teljes védelmi rendszerrel rendelkeznek a túlmelegedés, túláram és túlfeszültség ellen.

Az Ericsson kapcsolódó honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény