FőoldalKonstruktőrKompakt motorkondenzátorokat mutatott be a TDK-EPC
2011. március 07., hétfő ::

Kompakt motorkondenzátorokat mutatott be a TDK-EPC

A TDK-EPC bejelentette EPCOS MotorCap DM sorozatú, kompakt motorkondenzátorainak elérhetőségét. A helytakarékos kivitelű motorkondenzátorokat újfajta tokozásba szerelik, amelyben a kondenzátortekercseket közvetlenül a műanyagba fröccsöntik. A kondenzátorok ezáltal kellemesen kisméretűek lettek, átmérőjük 24 ill. 29 mm, hosszúságuk 29 ill. 43 mm lehet. A hagyományos kondenzátorokhoz képest az EPCOS szerint ezek az újdonságok 44%-kal kisebbek, ráadásul hermetikusan zárt tokozással rendelkeznek

A kondenzátorok névleges feszültsége és kapacitása 250 VAC / 10 ... 15 µF, ill. 450 VAC / 1,2 ... 6 µF lehet. Működési élettartamukat 10 ezer órában specifikálja a gyártó a teljes, -25 ... +85 °C működési hőmérséklettartományban. A MotorCap DM kondenzátorok rendelkeznek UL jóváhagyással, és P0 és P2 biztonsági osztályokkal kompatibilisek. Az újdonságok tekercskapacitása öngyógyuló kialakítású, és elérhetők gyorscsatlakozós, ill. vezetékes kivezetésekkel.

Az új kondenzátorok célpiaca a háztartási elektronikus eszközök (pl. mosógépek, mosogatógépek, hűtők stb.), légkondicionálók, kompresszorok, pumpák, szünetmentes tápegységekben kimeneti szűrők stb.

A TDK_EPCOS honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény