FőoldalKonstruktőrAz Intersil bejelentette az első, járműipari biztonsági kamerákhoz fejlesztett, videós SerDes IC-jét
2011. február 01., kedd ::

Az Intersil bejelentette az első, járműipari biztonsági kamerákhoz fejlesztett, videós SerDes IC-jét

Az Intersil Corporation bejelentette ISL76321 sorozatszámú, járműipari biztonsági kamerarendszerekhez fejlesztett, SerDes (sorba rendező/visszafejtő) interfész IC-jét. Az egychipes adóvevő áramkör a videójeleket, kétirányú vezérlőinformációt és tápellátást egyetlen, árnyékolt, csavart érpáros kábelen keresztül továbbítja. Egyszerűségével és kiterjedt tudásával robusztusabb és kisebb költségű rendszerek tervezhetők, amelyek kompromisszum-mentes átviteli távolságot és képminőséget biztosítanak

Az ISL76321 kiváló kiegészítése a vállalat egyéb, gépjárművek farrészébe tervezett LED-világítási, környezetifény-érzékelési, teljesítménymenedzsment stb. termékeknek.

Az ISL76321 egyetlen, nagy átviteli sebességet támogató STP kábelre tömörítve kezel akár 16-bites videós adatfolyamokat és kétirányú, I2C vezérlési információt, amelynek adatátviteli távolsága akár a 20 métert is elérheti. Az ISL76321 lehetőséget biztosít az összeköttetés túlsó végén a távvezérlésre, így az I2C interfészen keresztül a vezérlő hozzáférhet a képrögzítőhöz, és azon beállításokat módosíthat. Ez a valóságban a kamera műszaki paramétereinek a dinamikusan változó, környezeti feltételekhez igazítását jelenti. A vezérlőadatok ugyanazon kábelen keresztüli továbbítása tovább egyszerűsíti a rendszert kábelezés szempontjából is.

Egy kamerás összeköttetéshez két darab, STP kábellel összekötött ISL76321-re van szükség, amely megvalósítja a nagyfelbontású, soros összeköttetésű, távvezérelhető kamerarendszert. Az interfész 8 ... 50 MHz pixel-órajellel, és max. 1000 Mibit/s adatsebességgel jellemezhető, amely robusztus és kellő átviteli sebességű alapot ad olyan járműelektronikai, vezetésbiztonsági szolgáltatásokhoz, mint a sávelhagyásra figyelmeztető, közlekedésitábla-felismerő, gyalogos-felismerő stb. rendszerek. Az igény egyre nő az ilyen rendszerek iránt, amelyet az is indokol, hogy az Egyesült Államok egyik, gépjárműbiztonságért felelős hivatala, a National Highway Traffic Safety Administration javaslatot terjesztett fel arra, hogy 2014-től minden, az USA-ban újonnan értékesített gépjárműt szereljenek fel gyárilag hátrafelé néző kamerákkal, elsősorban a gyalogosvédelem érdekében.

Az ISL76321 ipari szabvány szerinti 8b/10b kódolással biztosítja a jelintegritást és az üzem közbeni csatlakoztatás lehetőségét. Az összeköttetés megbízhatóságát a zajos környezetben is helytálló, gyorsan záró (~10 µs) PLL szavatolja. A jelátviteli távolságot az ISL76321 áramkör 16 szinten programozható előkiemelés és kábel-kiegyenlítés segítségével tudja akár 20 méterre növelni, rövidebb összeköttetés esetén pedig gyengébb minőségű, olcsóbb kábelek használatát is lehetővé teszi a rendszer. A kábel-kiegyenlítés a vevő oldalon a jel/zaj viszonyt a kisugárzott EMI növelési nélkül valósítja meg. A 48-kivezetésű, TQFN tokozású z ISL76321 rendelkezik AECQ100 grade 2 (-40 ... 105 °C) megfelelőséggel is.

Az Intersil honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény