FőoldalKonstruktőrKompakt, nagy hatásfokú- és funkciókészletű AC/DC tápegységek
2011. január 11., kedd ::

Kompakt, nagy hatásfokú- és funkciókészletű AC/DC tápegységek

Az XP Power bemutatta HCP terméksorozatát, amely egykimenetű, kompakt AC/DC tápegységeket tartalmaz, folyamatvezérlési, gyárautomatizálási és gyártóeszközös alkalmazásokhoz fejlesztve. A nagy hatásfokú (tipikusan 91%) termékek 4-féle kimenettel, 1U magas­ságnál 650 W és 1 kW, valamint 1,5 és 3 kW elérhetőek. Az egyvezetékes áramosztási képesség lehetővé teszi több egység összekötését, és magasabb kimeneti teljesítmény vagy redundancia elérését

A HCP-sorozat támogatja az összes népszerű, 12 ... 48 VDC kimeneti szintet, továbbá rendelkezésre áll egy kimenőfeszültség-finomhangolási funkció is, amely a névleges kimeneti feszültséghez képest egy 30 ... 105% elhangolást tesz lehetővé. Ugyanez a funkció rendelkezésre áll a kimeneti áram 40 ... 105% közötti szabályozására. Mindkét szabályozás megvalósítható külső feszültségbemenetről vagy potenciométer segítségével. A logikai és/vagy vezérlő áramkörök készenléti meghajtásához rendelkezésre áll egy 5 VDC feszültségű, 0,5 A áramú standby tápforrás is.
A 3 év garanciával támogatott, ventilátoros hűtésű tápegységek ideális választást jelentenek azok számára, akik programozható funkciókkal rendelkező, jelmonitorozásra képes, ámde kompakt méretű AC/DC tápegységet keresnek. A ventilátor fordulatszáma a kimeneti terhelés szerint változik, a vezérlési és monitorozási lehetőségek támogatják a DC OK, távoliérzékelés- és távvezérlés-funkciókat is. A többfunkciós LED egyszerű, vizuális indikációs célokat szolgál.

Az XP Power honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény