FőoldalArchívumKompakt méretű, UMTS-duplexerek 2016 méretkóddal az EPCOS kínálatában
2009. szeptember 21., hétfő ::

Kompakt méretű, UMTS-duplexerek 2016 méretkóddal az EPCOS kínálatában

Kompakt méretű UMTS-duplexer az Epcos-tól Az EPCOS nem elégedett meg eddigi UMTS-duplexer termékeinek eddig is kis méreteivel, és tovább miniatürizálta azokat: az új W-CDMA Band I és IV sávú szűrők immár 2016 méretkódú tokozásban, 2,0×1,6 mm méretben kaphatók, beiktatási magasságuk 0,45 mm

A duplexerek az UMTS mobiltelefonok és adatkártyák alapvető fontosságú alkatrészei. Bennük rejlik az adó- és vevőszűrők kombinációja, amely lehetővé teszi az adott frekvenciasávban az egyidejű adást és vételt, amely a W-CDMA-rendszerek alapszükséglete. A duplexerek feladata a mobiltelefonok által használt frekvenciasávok megosztása több rádiós szabvány között is. Ez magától értetődően rendkívül fontos a GSM és W-CDMA rádiós szabványokat is támogató mobiltelefonok esetében. Az új, miniatűr duplexerek még több frekvenciasáv támogatását oldhatják meg a mobilkészülékekben anélkül, hogy a hardver fizikai mérete nőne. A mobilkészülékek tervezői már dolgoznak az ötsávos W-CDMA-támogatású készülékeiken.
Mivel az adásra és vételre használt frekvenciák rendkívül közel fekszenek egymáshoz a frekvenciasávon belül, a duplexereknek kiváló elektromos paraméterekkel (pl. oldalmeredekséggel) kell rendelkezniük. Az első 2016 méretű duplexerek SAW szűrőalapúak voltak, amelyeket a jövőben BAW-szűrők fognak kiegészíteni, bizonyos frekvenciákon még nagyobb teljesítményt biztosítva.
Az új, 2016 méretkódú duplexerek sorozatgyártása 2010 elején kezdődik, minták a fejlesztők számára addig is elérhetők.

Az EPCOS honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény