FőoldalArchívumA Luminary Micro bejelentette egykártyás komputeres kijelző referenciakit termékét
2009. július 01., szerda ::

A Luminary Micro bejelentette egykártyás komputeres kijelző referenciakit termékét

A Luminary Micro RDK-IDM-SBC referenciakészlete intelligens kijelzős alkalmazásokhoz
A maguknak az ARM® Cortex™-M3-alapú, díjnyertes Stellaris® mikrokontrollerrel méltán hírnevet szerző és a Texas Instruments által nemrég felvásárolt Luminary Micro vállalat bejelentette új megoldását, a hangzatos nevű Stellaris Intelligent 3.5-Inch Landscape Display Single-Board Computer Reference Design Kit (RDK-IDM-SBC) terméket.A 10/100 Ethernet MAC-et és fizikai réteget, USB gazdainterfészt és CAN-interfészeket is tartalmazó, intelligens kijelző referenciamegoldás alapja a Stellaris LM3S9B92 mikrokontroller


A referenciaterv egy 3,5 hüvelykes, fekvő elrendezésű és QVGA felbontású, érintőkijelzős felhasználói interfészt és számtalan soros, analóg és digitális csatlakozási lehetőséget biztosít az ember-gép interfészek egyszerű implementációjának elősegítésére. Az RDK-IDM-SBC szoftverfejlesztését a Luminary Micro gazdag StellarisWare™ grafikus-, USB- és periféria-meghajtó könyvtára, valamint az ARM partnerektől érkező ARM-fejlesztőeszközei támogatják. A Stellaris integrált kijelzőmodulok az első olyan modulok a piacon, amelyek ARM Cortex-M3 mikrokontrollerek hatékony és robusztus integrációját valósítják meg, lehetővé téve a megoldások beépítését biztonsági rendszerekbe, háztartási alkalmazásokba, vékony kliensekbe és gyárautomatizálási rendszerekbe.
A rendszer részét képezi a 3,5 hüvelyk képátlójú, QVGA felbontású, fekvő elrendezésű és 16-bites színmélységet támogató LCD, amely LED-es háttérvilágítással és rezisztív érintésérzékeny technológiával rendelkezik. A Stellaris® RDK-IDM-SBC fejlesztőkészlet a Luminary Micro Stellaris LM3S9B92 mikrokontroller gazdag szolgáltatáskészletének teljes egészét kihasználja, így a 10/100 Ethernet RJ45, az USB 2.0 Type A, CAN, valamint a bővítőn keresztül elérhető UART és I2C csatlakozási lehetőségeket is. Az LM3S9B92 mikrokontrollerbe integrált 256 KiB flash memória és 96 KiB SRAM mellett az egykártyás rendszer lehetőséget biztosít a további memóriabővítésre a külső perifériainterfészen keresztül csatlakoztatható 8 MiB SDRAM, 1 MiB külső soros flash memória, nagyméretű USB-s tárhely és microSD kártya formájában. A fejlesztőkártya része egy I2S audio codec is, amelyhez 8 Ω-os hangszóróval kompatibilis teljesítményerősítő is tartozik. A kártya tápellátása 12 ... 40 V egyenfeszültségről biztosított.
Az RDK-IDM-SBC szoftveres támogatását a szabadalmi- és licencdíj-mentes StellarisWare könyvtárcsomag adja, amely grafikus, USB és perifériameghajtó könyvtárakból épül fel. A könyvtárak egyszerű, C/C++ programnyelvű fejlesztési lehetőséget biztosítanak, könnyen elérhetővé téve az LM3S9B92 mikrovezérlő minden fontos funkcióját. Külön vonzó lehet az, hogy a könyvtárak a gyárilag felprogramozott ROM-ban foglalnak helyet közvetlenül az LM3S9B92 kontrolleren. A StellarisWare könyvtárcsomag támogatja az IEC 60730 szabványt is, amely különösen jól jön háztartási gépek (pl. mosógépek, szárítók, hűtőszekrények, fagyasztók stb.) fejlesztői számára. A szoftver tartalmaz támogatást az érintőkijelző, az SD-kártya interfészének, a relékimenet, a hangkeltő, valamint az analóg bemenetek lehetőségeinek kihasználására.
Az LM3S9B92 mikrovezérlő előprogramozott ROM-jában helyet kapott StellarisWare Bootloader lehetővé teszi a kód flash memóriába töltését firmware frissítés céljából az UART, I2C, SSI, Ethernet, CAN vagy USB interfészeken keresztül. Az előprogramozott memóriatakarékossági funkciók között elérhető a hibadetektálási és titkosítási szolgáltatások is, CRC ill. AES táblás (128-, 192- és 256-bites kulcsméreteknél is) funkciókkal egyetemben.
Az RDK-IDM-SBC csomag tartalmazza az IDM-SBC kártyát, egy CAT5 Ethernet kábelt, egy 128 MiB kapacitású USB-s pendrive-ot, egy 8 Ω-os hangszórót, egy univerzális tápegységet, egy hibavadász adaptert 10-kivezetésű JTAG interfésszel, valamint egy tervezési információkat, kapcsolási rajzokat, BOM-ot, Gerber-fájlokat, forráskódokat és dokumentációt tartalmazó CD-ROM-ot. A referenciaterv információi szabadon hozzáférhetők, szabadalmi- és licencdíjaktól mentesek.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény