FőoldalArchívumÚj referenciatervező rendszert jelentett be LED-es lámpákhoz a National Semiconductor és a Nuventix
2009. június 18., csütörtök ::

Új referenciatervező rendszert jelentett be LED-es lámpákhoz a National Semiconductor és a Nuventix

A National Semiconductor és Nuventix közös fejlesztésű referenciatervezői rendszere LED-es világítótestek tervezői számára
A National Semiconductor és a Nuventix vállalatok bejelentették, hogy olyan új elektronikus meghajtó- és termikus menedzsment referenciatervezői rendszert dolgoztak ki, amelyek jelentősen egyszerűsítik a nagyfényerejű LED-ekkel operáló, standard foglalatokban illeszthető világítótestek fejlesztését.Az új referenciatervet a májusban New Yorkban megrendezett Lightfair International konferencián is kiállították


A jelenleg is használt, szabványos világítótest-foglalatokba illeszthető LED-es lámpák jellemzően négy különböző tervezési alapelemmel rendelkeznek. Ezek a LED, az elektronikus meghajtóáramkör, a termikus menedzsment rendszer és az optika. Ezeknek az önmagában is komplexnek tekinthető rendszereknek egybeintegrálása egy kiváló teljesítményű LED-es lámpává nehéz feladat lehet. A National Semiconductor elektronikus meghajtóáramkörét és a Nuventix-féle SnyJet(r) hűtőmodult integráló referenciaterv erre jelent megoldást.
A SynJet hűtőmodul szintetikus, sugaras hűtési technológián alapszik, amely egy elektromágneses beavatkozó által keltett, turbulens levegőimpulzusok segítségével tartja hidegen a világítótest LED-jeit, nagy megbízhatóságot és hosszú élettartamot lehetővé téve. A megoldás kompatibilis a szabványos MR16 és PAR 38 izzószabványokkal is.
A National Semiconductor elektronikus meghajtóáramköre az LM3429 típusjelzésű, feszültségcsökkentő-feszültségnövelő LED-meghajtó IC, valamint az LM2842 típusjelű feszültségszabályozó köré épül. Az LM3429 konstans LED-meghajtó áramot biztosít a 9 ... 36 V bemenetről, támogat analóg színárnyalat-tompítást és 12 sorosan kapcsolt LED meghajtására készült. Az LM2842 integrált áramkör a SynJet elektromágneses beavatkozóját táplálja.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény