FőoldalArchívumÚjszerű felhasználói interfészek a Kionix gyorsulásmérőivel
2009. május 22., péntek ::

Újszerű felhasználói interfészek a Kionix gyorsulásmérőivel

A Kionix KXTF9 gyorsulásmérő
A MEMS-technológiában fejlesztő és saját gyártóüzemmel rendelkező Kionix vállalat bejelentette legújabb, szórakoztatóelektronikai eszközök felhasználói interfészéhez fejlesztett mozgásérzékelő termékét. A KXTF9 Directional Tap/Double-Tap™ típusnevű, háromtengelyes gyorsulásmérő a rendszer ASIC-jében implementált algoritmusok segítségével akár egy tucatnyi egyedi, érintésre aktiválódó parancsra tanítható be


A KXTF9 Directional Tap/Double-Tap gyors, gyengéd érintésekre vagy dupla érintésekre reagál a hordozó tárgy bármelyik felületét érintve a ±x, ±y és ±z irányokban. Az ASIC-be ágyazott algoritmus képes különbséget tenni a szimpla és dupla érintések és az érintés érkezési iránya között. A fejlesztők ezt a 12-féle lehetőséget szabadon felhasználhatják egyedi felhasználói interfész létrehozásához és felhasználói élmény teremtéséhez.
"Nemsokára tömegével láthatunk majd olyan felhasználókat, akik mobileszközeiket érintésekkel utasítják különböző funkciókra" - magyarázta lapunknak Greg Galvin, a Kionix elnök-vezérigazgatója. "A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt: mobiltelefonunk frontoldalát megérintve elnémíthatjuk a telefont vagy aktiválhatjuk a hangpostát, az eszköz bal oldalának megkoppintásával aktiválhatjuk a navigációs alrendszert, az alsó oldal dupla érintésével pedig elindíthatjuk a webböngészőt. Ez a három csak néhány a lehetőségek gyakorlatilag végtelen tárházából, a KXTF9 Directional Tap/Double-Tap-pel mindez izgalmasan és egyszerűen megvalósítható."
Az ipar szabvány szerinti I2C interfészen felül a KXTF9 lehetőséget ad felhasználó által definiálható kimeneti adatsebesség meghatározására, 8- vagy 12-bites felbontás használatára, a g-tartomány megválasztására, és a digitális felületáteresztő szűrő vágási frekvenciájának beállítására. A 3×3×0,9 mm-es, 10-kivezetésű LGA-tokozásban kapható KXTF9 lábkiosztásilag kompatibilis a Kionix KXSD9 és KXTE9 szenzorokkal, tápfeszültség-igénye 1,8 ... 3,6 V. A Kionix a fejlesztői számára kínál fejlesztőkészletet és szoftveres támogatást is.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény