FőoldalArchívumNagyteljesítményű hálózati processzorok a Netronome kínálatában
2009. május 05., kedd ::

Nagyteljesítményű hálózati processzorok a Netronome kínálatában

Az egyszerű továbbítási feladatokon túlmutató képességekkel rendelkező hálózati és kommunikációs alkalmazások fejlesztői számára a Netronome vállalat Network Flow Processor termékei nagyteljesítményű, intelligens és biztonságos csomagfeldolgozást biztosít, egyidejű adatfolyamok millióinak virtualizációjával


A 4-7. hálózati rétegek programozhatóságát nem kínáló és 10 Gibit/s fölé nem skálázható hálózati processzorokkal és többmagos CPU-kkal ellentétben a Netronome folyamprocesszorait 40 darab programozható hálózati mag hajtja, amelyek 30 millió pps mellett 2000 utasítás és csomagonként 50 folyamművelet végrehajtására képesek, eredményül adva 20 Gibit/s teljesítményt a 2-7. rétegbeli feldolgozásban, vonalsebességű biztonság és I/O virtualizáció mellett.
A Netronome processzorai forráskódot tekintve visszafelé is kompatibilisek az Intel(r) IXP28xx mikroprocesszorokkal. Az Intel 2.6-os verziójából 2.7-esre fejlesztett microengine-ből az Intel-féle megoldás 16 microengine-je helyett 40 darab teljesít szolgálatot az NFP-3200 sorozatú processzorokban, amelyek nyolc szál feldolgozására képesek és 1,4 GHz órajelfrekvencián működnek, és több mint kétszeres feldolgozási sebességet biztosítanak az Intel processzorához képest. A két DDR2/DDR3 dinamikus RAM-interfész együttesen több mint 70 Gibit/s teljes sávszélességű memóriainterfészt valósít meg, a szabványos interfészek egyszerű integrációt tesznek lehetővé (pl. PCI Express Rev 2.0, XAUI, Interlaken stb. - lásd ábra), a teljesen programozható hálózati processzor-architektúra pedig további algoritmusok optimalizálását és ezáltal egyebek mellett olyan protokollok támogatását biztosítja, mint az IPSec, TCP és SSL.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény