FőoldalArchívumFejlesztőkészletét ultraalacsony fogyasztású, egychipes iCE65 SRAM FPGA termékekhez
2009. május 04., hétfő ::

Fejlesztőkészletét ultraalacsony fogyasztású, egychipes iCE65 SRAM FPGA termékekhez

A SiliconBlue Technologies iCEman65 fejlesztőkészlet
Az ultralacsony fogyasztású, SRAM-alapú FPGA-k egyik vezető szállítója, a SiliconBlue Technologies vállalat bejelentette iCEman65 típusnevű fejlesztőkészletének elérhetőségét.Az iCE65 FPGA-s fejlesztésre alkalmas készlet mellett bemutatásra került két új perifériamodul is PDM1 és PDM2 név alatt, amelyek az iCE65 FPGA-k képességeit segítenek mind hatékonyabban kiaknázni


Az iCE65 FPGA-kat a SiliconBlue hálózatos és telepes táplálású szórakoztatóelektronikai eszközökhöz egyaránt ajánlja, beleértve az okostelefonokat, hordozható médialejátszókat, digitális fényképezőgépeket, netbookokat, MID-eket, orvosi műszereket stb. Ezen alkalmazásokra a rendkívül rövid fejlesztési idő és életciklus a jellemző, ezért az FPGA-k újraprogramozhatóságával nyert rugalmasság és az alacsony ár, továbbá az iCE65 rendkívül alacsony fogyasztása és egychipes kialakítása ideális megoldást jelent a rendszertervezők számára.
A PDM1 és PDM2 modulkártyákkal a tervezők komplett, kulcsrakész megoldások hardverfejlesztéséhez és teszteléséhez minden eszközt magukénak tudhatnak. A PDM1-ben megtalálhatók a fény- és hőmérsékletszenzorok és egy QWERTY gombsor is, (amelyek mind a SiliconBlue fejlesztései), a PDM2 pedig teljes értékű érintőkijelző-vezérlőként funkcionál.
Az iCEman65 fejlesztőkészlet egy ultraalacsony fogyasztású, iCE65L04 típusnevű FPGA-t tartalmaz 3520 logikai cellával, 80 KiB RAM-mal és 176 programozható I/O-val. A Windows és Linux alá elérhető iCEcube™ VHDL- és Verilog nyelvű fejlesztőszoftverrel (amely 30 napig ingyenesen használható) a tervezők az USB-s konfigurációs rendszerrel gyorsan és egyszerűen kezdhetnek az alkalmazásfejlesztésbe. A fejlesztőkészlet gazdag I/O-bővítési lehetőségeket is kínál négy különböző, több I/O-szabványt támogató bővítőfoglalat, valamint egyéb tartozékok formájában. A fejlesztőkészlet kártyáját egyszerű hozzáférhetőséggel alakították ki a teljesítménymérés szempontjából. A készletet Gerber fájlok és részletes használati útmutató teszi teljessé.
A SiliconBlue kisfogyasztású FPGA-inak legnagyobb vonzereje, hogy alacsonyabb áron több logikai funkciót kínálnak a versenytársakhoz képest, így az alacsonyabb fogyasztás mellett még kifinomultabb alkalmazások fejleszthetők ki. "Az új készlettel a tervezők minden eszközt megkapnak a gyors rendszerfejlesztéshez" - nyilatkozta lapunknak Kapil Shankar elnök-vezérigazgató.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény