FőoldalArchívumTovábbfejlesztette BMZF technológiás, ultrapontos felületszerelhető ellenállásait a Vishay
2009. április 24., péntek ::

Továbbfejlesztette BMZF technológiás, ultrapontos felületszerelhető ellenállásait a Vishay

Ultrapontos SMD ellenállás
A Vishay Intertechnology vállalat bejelentette a továbbfejlesztett, ultrapontos, Bulk Metal® Z-Foil (BMZF) technológiás felületszerelt ellenállását, amely a VSMP0603 típusnévre hallgat.Az ellenállások névleges teljesítménye 0,1 W, ellenállásértékük felső korlátja 5 kΩ. A VSMP0603 az első olyan iparban elérhető 0603 méretkódú chipellenállás, amelyik katonai besorolás szerinti, ±0,2 ppm/°C ellenállás-hőmérsékletállandóval, ±0,01% tűréssel, és gyakorlatilag kimutathatatlan, 1 ns-nál rövidebb felfutási idővel rendelkezik a -55 ... +125 °C hőmérséklettartományban


Míg a 0603 méretkódú chipellenállásokra általában a ≥0,1% terhelési stabilitás jellemző 1000 órás terhelésen keresztül, addig a Vishay új ellenállása ±0,005% (50 ppm) terhelési stabilitással rendelkezik +70 °C-on, 2000 órán keresztül a névleges teljesítményen terhelve.
A VSMP0603 minimális drift kíséretében kezeli a szokatlan környezeti feltételeket, megfelelve az EEE-INST-002 és a MIL-PRF 55342 katonai/űrkutatási specifikációknak. Az ellenállás felépítésénél fogva rendkívül megbízható, nehéz igénybevétel mellett is stabil működést támogat, ellenállása a termikus, mechanikai sokkal és vibrációkkal szemben magas. Az eszköz akár 25 kV-ot meghaladó elektrosztatikus kisüléseknek is ellenáll.
A VSMP0603 tipikus alkalmazásai a DC/DC átalakítók, visszacsatoló és érzékelő áramkörök, nagy pontosságú erősítők tesztelési és mérési berendezésekben, valamint egyéb laboratóriumi, orvosi, ipari rendszerek, elektronsugaras berendezések, műholdas és űrkutatási rendszerek, kereskedelmi és katonai célú repülési rendszerek stb.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény