FőoldalArchívum250 mA-es LDO feszültségstabilizátor 80 V-os bemenettel és széles működési hőmérséklettartománnyal
2009. április 21., kedd ::

250 mA-es LDO feszültségstabilizátor 80 V-os bemenettel és széles működési hőmérséklettartománnyal

Nagymegbízhatóságú LDO feszültségstabilizátor
A Linear Technology bejelentette az LT3013 típusjelű, mikroteljesítményű LDO szabályozója nagy megbízhatóságú (MP), és széles működési hőmérséklettartományú verzióját 80 V-os bemenettel.Az MP besorolású áramkörhöz a TSSOP tokozási formát választotta a vállalat, az eszköz működési hőmérséklettartománya ezzel -55 ... +125 °C. A mindössze 400 mV értékű drop-out feszültségű eszköz akár 250 mA kimeneti áram leadására képes


A VIN bemeneti feszültségtartomány széles, 3,3 ... 80 V, az 1,24 ... 60 V között állítható kimenet pedig kiválóan alkalmassá teszi az áramkört gépjárműelektronikai, repüléstechnikai, 48 V-os távközlési és ipari irányítástechnikai rendszerekhez. A mindössze 65 µA működés közbeni és az 1 µA kikapcsolt állapot alatti nyugalmi árammal az LT3013 áramkör jó hatással van az alkalmazások telepélettartamára. Az LT3013 "PGood" jelzése programozható és felhasználható a kimeneti szabályozás státuszának jelzésére.
A nagyfeszültségű és nagy kimenet-bemeneti közötti differenciával működő alkalmazásokhoz az LT3013 kompakt és termikusan jó hatásfokú alternatívát kínál. A jó termikus tulajdonságokkal rendelkező TSSOP tokozás az összemérhető tokozásokhoz képest lényegesen jobb termikus ellenállással rendelkezik. Az eszköz kisméretű, olcsó kerámiakondenzátorokkal működik, már 3,3 µF-os kimeneti kondenzátorral is stabil, szemben jó néhány konkurens megoldással, amelyekhez 10 µF-os vagy akár nagyobb, több mint 100 µF-os kondenzátor is kell a kimenetre ekkora kimeneti feszültségszintek mellett. Az áramkörbe épített védelmi funkciók védelmet nyújtanak fordított telepfelhelyezés ellen, és biztosítanak áramkorlátozási és hőmérsékletkorlátozási funkciókat is.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény