FőoldalArchívumÚj LED-ek a Sharptól: kisebb, könnyebb, fényesebb és energiatakarékosabb
2009. április 17., péntek ::

Új LED-ek a Sharptól: kisebb, könnyebb, fényesebb és energiatakarékosabb

Nagyhatékonyságú LED-ek világítási célra
A "Zenigata" LED világítómodulok felett a Sharp tovább bővíti LED termékválasztékát fehér és RGB színű, nagy fényerejű chip LED-ekkel.A bővítés 21 különféle fehér LED típust és 11 különféle monokróm és RGB LED típust tartalmaz. Az akár 90 lumen/W fényhasznosítású LED-ekkel fényerő- és energiahatékonyság tekintetében a Sharp előkelő helyet tölt be. Továbbá, típustól függően akár 80 °C hőmérsékleten a 40 ezer óra szervizélettartam is elérhető


A Sharp új LED-jeinek felhasználási lehetőségei igen sokrétűek, és lényegében az összes olyan alkalmazáshoz megfelelnek, amelyeknél nagy fényerőre és kompakt méretekre van szükség, és előny a rugalmasság. Az LCD-k és billentyűzetek háttérvilágításán túl általános világítási célokra, orvosi spotlámpákban, státuszindikátorokban és beltéri hangulatvilágításban is felhasználhatók a LED-ek.
A fehér LED-ek színhőmérséklete a 2200 ... 11500 K tartományban van. A LED-ek különféle foszforkeverékei miatt a színrenderelési index (CRI) értéke akár 90 is lehet, amely igazán színhű fényvisszaadást jelent. A LED-ek 120° és 130° sugárzási szöggel készülnek. A fehér LED-ek fénykimenete 6,4 cd, 0,01 ... 0,2 W teljesítményfelvétel mellett.
A fehér chip LED-ek standard 3228-as méretkódú tokozásban és ultrakicsi, 1,6×0,8 mm-es befoglaló méretű, 0,2 mm magasságú tokozásban is elérhetők, elősegítve a hagyományos fényforrások tényleges kiváltását. A Sharp kínálatában ezeken felül téglaformájú, multichipes SMD LED-ek is megtalálhatók, amelyek a Flash Brick nevet viselik, és kompatibilisek az újraömlesztéses forrasztással. Kis méretük ellenére (2,6×1,6×0,7 mm) fényteljesítményük eléri a 39 lument. A Sharp kínálatában a fehér LED-eken felül monokróm és RGB színű LED-ek is elérhetők.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény