FőoldalArchívumBővítette nagyáramú LED-meghajtóinak választékát a Recom
2009. március 27., péntek ::

Bővítette nagyáramú LED-meghajtóinak választékát a Recom

Nagyáramú LED-meghajtó modulok
A Recom gyártó konstans áramú LED-meghajtóit a következő generációs eszközök nagyobb áramigénye miatt 1200 mA-es változatokkal egészítette ki. Az RCD-24-1.0 és RCD-24-1.2 típusjelzésű DC/DC átalakítók stabil maximális kimeneti árama 1 ill. 1,2 A, 5 ... 36 VDC bemeneti feszültségtartományban.A modulok fizikai mérete 22×12,5×8,5 mm, a teljes plug & play működés azt jelenti, hogy külső alkatrészekre nincs szükség a használatba vételhez. Ezáltal az alternatív, diszkrét alkatrészes megoldásokhoz képest akár 50% helymegtakarítás is elérhető


Az RCD sorozatú termékek két független tompításvezérlő bemenettel rendelkeznek: a PWM vezérlő bemenet egyszerű mikroprocesszoros és digitális jelvezérlős illesztést tesz lehetővé, az analóg feszültségű bemenet pedig szabályozó ellenállásos tompítókhoz alkalmazható. Mindkét tompításvezérlő bemenet lineáris, a tompítás tartománya 0 ... 100%. A PWM bemenettel ezenfelül a konverter le is kapcsolható, így az áramfelvétel 200 µA-re csökkenthető.
Az RCD sorozatban használt kifinomult visszacsatolásvezérlő áramkör kiváló terhelés- és áramszabályozást támogat, amellyel a LED-vezérlő áram stabilitása ±1%, a remanens kimeneti feszültségingadozás kisebb, mint 200 mV, a hatásfok pedig akár 96% is lehet. A mindössze 800 mW belső disszipációval az 1000 mA-es konverter működési hőmérséklettartománya -40 ... +71 °C, míg az 1200 mA-es változaté -40 ... +65 °C. A meghajtók természetesen rendelkeznek rövidzárlat és túlhevülés elleni beépített védelemmel is. A nagy megbízhatóság jegyében elektrolit- és tantálkondenzátorokat a meghajtóáramkörök nem tartalmaznak.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény