FőoldalArchívumUltraalacsony torzítású sztereó audió kapcsolók mp3-lejátszókhoz és mobiltelefonokhoz
2009. március 26., csütörtök ::

Ultraalacsony torzítású sztereó audió kapcsolók mp3-lejátszókhoz és mobiltelefonokhoz

Sztereo audió kapcsoló IC
Az analóg és kevertjelű félvezetők vezető globális gyártója, az Intersil bemutatta ISL54406 típusjelű áramkörét. Az integrált funkciókészletű, ultraalacsony torzítású audió kapcsoló kiszűri a ki- és bekapcsoláskor, némításkor és annak feloldásakor, valamint a források váltásakor tipikusan megjelenő pattogásokat a hangból.A jó audió teljesítmény és a külső alkatrészek alacsony száma miatt az ISL54406 ideális kompakt mp3-lejátszók, dokkolható hangrendszerek, mobiltelefonok, hordozható DVD-lejátszók és hangkártyák számára is


A kiváló audió teljesítménynek több összetevője van. Mindenekelőtt az ISL54406 teljes harmonikus torzítása (THD) mindössze 0,015%, 1 mW mellett és 32 Ω-os terhelésnél. Az alacsony THD-s kapcsolási vonal megszakítható, amellyel nagyobb, mint 110 dB-es szigetelés érhető el némítási célra, a szórakoztatóelektronikai és járműelektronikai rendszerekre jellemző 32 Ω-os terhelés alkalmazása esetén.
A visszatérés a néma üzemmódból azonnali, igen nagy egyenáramú blokkoló kondenzátor alkalmazása esetén is. Az egyedi azonnali bekapcsoláshoz nincs szükség időzítő kondenzátorra, csak mindössze 7 µA tápáramra. Az ISL54406 aktív és készenléti üzemmódokat is ismer, amelyek közül a készenléti módban az áramfelvétel mindössze 5 nA-re csökken, amelynek jótékony hatását a hibernált módban tartózkodó elektronikus rendszerekre (pl. mp3-lejátszók) nem kell hosszan ecsetelni.
Az ISL54406 hangpattogás-szűrése hatékonyan izolálja az alacsony- és nagyimpedanciás terheléseket és a tüskéket, alkalmazásához külső időzítő alkatrészekre nincs szükség, és nem jelent akadályt a nagyméretű DC blokkoló kondenzátorok használata sem. Az ISL54406 áramkör 1,8×1,4 mm-es µTQFN típusú, 10-vezetékes 3×3 mm-es TDFN, valamint 10-vezetékes 3×3 mm-es TDFN T+R tokozásban kapható.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény