FőoldalArchívumEgy- és kétsoros, 6 & 54 kivezetős változatokkal bővítette MicroStac csatlakozócsaládját az ERNI
2009. március 18., szerda ::

Egy- és kétsoros, 6 & 54 kivezetős változatokkal bővítette MicroStac csatlakozócsaládját az ERNI

A bővített MicroStac csatlakozócsalád
Az ERNI Electronics 0,8 mm-es MicroStac® SMT csatlakozócsaládját 10- ill. 54-kivezetős, egy- ill. kétsoros változatokkal bővítette ki. A MicroStac termékcsalád különlegessége a hermafrodita kialakítás, amely jelentősen alacsonyabb logisztikai és raktározási költségeket jelent sok esetben, kártya-kártya alkalmazásoknál


A MicroStac rendkívül kompakt méretei és innovatív megoldásai jóvoltából igényes alkalmazásokban is megállja a helyét. A megcélzott alkalmazások köre igen széles, lehet szó akár szenzortechnológiáról, orvosi műszerekről, mobilkommunikációról, gépjármű-elektronikáról, automatizálásról, méréstechnikáról vagy épületautomatizálásról. Orvosi alkalmazásokhoz igény szerint antisztatikus változatok is rendelhetők.
Az egyedi tervezésű, felületszerelési technológiát támogató MicroStac gazdaságos és automatizált szerelést támogat. A miniatűr csatlakozó stabilitását hajlásbiztos kialakítás szavatolja, a nagysebességű gyártási kompatibilitásért pedig a minimális tömeg (a 6-kivezetésű változat esetében mindössze 0,18 g), a 100% SMT egysíkúság, és a szigetelőtestbe integrált szívófelületek (pick & place) kezeskednek.
Kompakt méreteik ellenére a MicroStac csatlakozók áramterhelhetősége igen nagy. A csatlakozást precíziós nyomtatás segíti elő, amely a jelenleg elérhető legbiztonságosabb megoldás. A csatlakozási pontok keresztmetszete ezáltal nagy, ohmos ellenállásuk kicsi, ugyanakkor nagyobb sugárzási felületük miatt áramhordozó képességük is nagyobb. A MicroStac 50-kivezetésű változata például 20 °C környezeti hőmérsékleten az „IEC 60512, test 5b" szerint kontaktusonként 1,6 A áram vezetésére képes, amely összértékét tekintve 80 A áramerősséget jelent. A MicroStac csatlakozócsaládon belül új verziók is elérhetők 6, 9, 10, 12 és 14 kivezetéssel egysoros, illetve 50 és 54 kivezetéses, kétsoros konfigurációban.
A MicroStac csatlakozók nagy hőmérsékletállóságú (PA46) burkolattal és 100% SMT egysíkúsággal rendelkeznek, biztos forrasztási eredményeket garantálva (ami a csatlakozó részét illeti). A fekete szigetelő test egyszerű és biztos vizuális felismerést támogat az automatikus összeszerelés során, az antisztatikus csomagolásban érkező csatlakozók az automatikus szerelésre fel vannak készítve.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény